|

Sarkozy, Kaddafi'den 50 milyon aldı

Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaya atılan bir iddia ortalığı karıştırdı.

İha
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 12:48 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Sarkozy,  Kaddafi'den 50 milyon aldı
Sarkozy, Kaddafi'den 50 milyon aldı

Bir Fransız internet sitesi mevcut cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, 2007 seçimleri öncesi öldürülen eski Libya lideri Muammer Kaddafi'den 50 milyon euro aldığını iddia etti.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adaylarından mevcut lider Nicolas Sarkozy'nin başı, aldığı iddia edilen usulsüz paralar nedeniyle fena derde girecek gibi görünüyor. Zira, Mediapart adlı bir internet sitesinin iddiaları ortalığı karıştırdı.


İnternet sitesi, Sarkozy'nin 2005 yılında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin finanse edilmesi için dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi'den 50 milyon euro aldığını duyurdu.


Site, Kaddafi ile Sarkozy arasında 6 Ekim 2005'te yapılan görüşmede Sarkozy'nin parayı alma konusunda Kaddafi'yle anlaştığını paranın da Panama ve İsviçre'deki hesaplar üzerinden Sarkozy'e aktarıldığını iddia ediyor.


Geçtiğimiz yıl Fransa'nın Libya'ya hava harekatı başlatması ve Sarkozy'nin Kaddafi aleyhine tutum takınması üzerine, Muammer Kaddafi'nin oğlu Şeyhulislam Kaddafi benzer bir iddiada bulunmuş ve Sarkozy'i kendilerine dolandırmakla suçlamıştı.


Fransa'daki siyasi uzmanlar iddiaların Sarkozy'e seçim sürecinde ciddi zarar vereceği görüşünde birleşirken henüz Sarkozy cephesinden bir açıklama gelmemesi ise dikkat çekici olarak gösteriliyor.

12 yıl önce