|

'Sinema katliamcısı' için idam istedi

''Sinema katliamcısı'' olarak bilinen James Holmes için savcılık idam cezasi istedi. Holmes''ın avukatları geçtiğimiz çarşamba günü zanlı için ömür boyu hapis cezası talep etmişti. Davaya bakan savcı ise avukatların bu talebini kabul etmeyerek idam istemini açıkladı.

Cihan
00:00 - 1/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 2/04/2013 Salı
Yeni Şafak
'Sinema katliamcısı' için idam istedi
'Sinema katliamcısı' için idam istedi

Geçtiğimiz temmuz ayında yaşanılan kanlı baskından sonra Holmes''ın avukatları müvekkillerinin ruhsal dengesinin bozuk olduğunu ileri sürmüştü. Arapahoe County Savcısı George Brauchler, Holmes''ın idam istemini olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile görüştükten sonra aldığını belirtti. Brauchler, idam isteminden önce yaklaşık 800 kişinin görüşüne başvurduğunu ifade etti. "Görüşmelerden sonra aldığımız karar, James Eagan Holmes''ın idam edilmesi yönünde oldu" diyen Brauchler, Holmes''ın avukatlarının ömür boyu müvekkillerinin hapis yatması teklifini de kabul etmediklerini açıkladı.

5 Ağustos''ta görüşülecek olan davada hakimin, Holmes hakkında idam kararı vereceği tahmin ediliyor. Denver şehrinin banliyösü Aurora'da 'Batman' serisinin son filminin ilk gösteriminde sinema salonuna baskın düzenleyen Holmes, 12 kişinin ölümüne 70 kişinin ise yaralanmasına yol açmıştı.

11 yıl önce