|

Sorunlu yolcu acil iniş yaptırdı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Barcelona-İstanbul seferini yapan uçağı, bir yolcunun kontrolsüz davranışları nedeniyle İtalya'nın Başkenti Roma'ya acil iniş yaptı. Uçak, 3,5 saat gecikme ile Atatürk Havalimanı'na indi.

Aa
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:04 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sorunlu yolcu acil iniş yaptırdı
Sorunlu yolcu acil iniş yaptırdı

THY'nin TK-1856 sefer sayılı TC-JPP kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçağı, 134 yolcusuyla dün saat 18.00'da Barcelona Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmek üzere havalandı. Kalkıştan bir süre sonra da Türk vatandaşı olduğu öğrenilen İ.N. uçak içerisinde bağırmaya başladı.

Kabin ekibi yolcuyu sakinleştirmeye çalıştı; fakat başaramadı. Yaşanan problem, uçağın kaptan pilotuna bildirildi. Uçağın pilotu Roma hava sahası üzerinde iken sorunu Roma Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirip, acil iniş yaptı. Roma Havalimanı'na inen uçağa polis çağrıldı. İ.N., İtalyan polisleri tarafından gözaltına alınarak uçaktan indirildi. Uçak 3,5 saatlik gecikme ile saat 01.36'da Atatürk Havalimanı'na 133 yolcusuyla iniş yaptı.

Uçağın yolcularından Levent Özerdağ, şunları söyledi:

"Barcelona'dan THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a geliyorduk.17.40'da kalkması gereken uçak biraz rötar vardı. Saat 18.00'da kalktık. Yaklaşık bir saat sonra Roma hava sahası yakınlarında yolcunun problem çıkarmasından dolayı Roma Havalimanı'na mecburi iniş yaptık. Daha sonra sorunlu yolcuyu İtalyan polislerine teslim ettiler. Burada ifade veren arkadaşlar oldu. Roma da bir iki saatimiz geçti. Saat 22.00'da inmesi gereken uçak, saat 01.30'da varmış oldu. Yolcu uçağın içinde bağırıp çağırdı. Hosteslere bağırdı, çağırdı. Biraz Türkçe, Almanca ve İngilizce küfürler etti. Yanında oturan arkadaş dedi ki. Kendi kendine konuşmaya başladı. Sonra bir lavaboya gitti, geldi. Hosteslere bağırmaya başladı. Tam yemek dağıtımı sırasıydı. Kartı itti. Hostesler tedirgin olunca servisi durdurdular. Yatışmasını istediler. Susmazsanız. Uçağı divert edip indireceğiz dediler. Onun üzerine susmadı devam etti. Onun için de en yakın havalimanına indirdiler."

Diğer bir yolcu Zeliş Ömer ise, "Barcelona'dan yola çıktık. Roma hava sahasında taşkınlık bir yolcu yüzünden acil iniş yapmak zorunda kaldık. Orada birkaç saat bekledikten sonrada çok iyi bir kriz yönetimi oldu. THY ekibine teşekkür etmek istiyorum. Biraz bekledik ve kalktık. Yolcunun taşkınlığıhı çok fazla göremedik ama çok hafif bir itiş kakış yaşandı" dedi.

10 yıl önce