|

Şükürler olsun

İsrail Gazze karşısında bir kez daha yenilgiye uğradı. Hamas lideri Halid Meşal 45 yıllık sürgünün ardından ilk kez Gazze'ye ayak bastı. Büyük bir coşkuyla karşılanan Meşal önce şükür secdesine eğildi ve 'Allah bana Filistin'de şehit düşmeyi nasip etsin' dedi.

Gazze
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:24 - 7/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Şükürler olsun
Şükürler olsun

İşgal altındaki Gazze toprakları tarihi bir zafere daha tanıklık etti. Gazze yönetimini elinde bulunduran Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, İsrail zulmü altındaki 45 yıllık sürgünün ardından nihayet Gazze'ye gitti. Ramallah'ın Silvad Köyü'nde doğan ve 11 yaşından sonra bir daha Gazze'ye gitmesine izin verilmeyen Meşal, Gazze'ye iner inmez yere eğilerek şükür secdesine durdu. Meşal'i Hamas Yönetimi'nin Başbakanı İsmail Haniye karşıladı. Şükür secdesine durduktan sonra Haniye, Meşal'i alnından öptü. Meşal, burada 'Allah bana Filistin topraklarında şehit düşmeyi nasip etsin' dedi. Ardından iki lider Gazze sokaklarında halkı selamladı.

GAZZE HERŞEYİ SÖYLEDİ

Meşal kendisini karşılamaya gelen binlerce Gazzeliye yaptığı konuşmada 'İlk kez 1956 yılında doğdum. İkinci doğumum, 1997 yılında Netanyahu'nun düzenlediği suikast girişiminden kurtulmamdır. Gazze'ye girdiğimde 3'üncü kez doğdum. 4'üncü doğumumun Filistin'in kurtuluşu olmasını Allah'tan diliyorum' diye konuştu. Geçen yıl Hamas ile Fetih anlaştığında ve İsrail'in son saldırılarından önce Gazze'yi ziyaret etmek istediğini belirten Meşal, 'Gazze'nin hakkı ödenemez. Gazze, şehitleri, kahramanları, kanları ve ciğerparelerini şehit veren anneleriyle söylenecek herşeyi söyledi' ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN SESİ KESİLDİ

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek döneminde Mısır üzerinden Gazze'ye girişi yasak olan Meşal, bugün Hamas'ın kuruluşunun 25'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak. Meşal'e ziyareti süresince yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Siyasi Büro üyeleri İzzet er-Reşk ile Muhammed Nasr eşlik edecek. İsrail ise ziyaret karşısında sessiz kaldı. Uzmanlar da, İsrail'in Meşal'in ziyaretine ses çıkarmadığına dikkat çekerken İsrail basını konuya geniş yer ayırmadı. Sadece İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, 'Mısır üzerinden Gazze'ye kimlerin geçtiğine karışmadıklarını' söyledi.


11 yıl önce