|

Suriye'de bombardıman devam ediyor

İha
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 10:14 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Suriye'de bombardıman devam ediyor
Suriye'de bombardıman devam ediyor

Ateşkes sürecinin yaşanması beklenen Suriye, haftaya yine ağır silah sesleriyle başladı. Ülkenin çeşitli noktalarında farklı yerlerde mevzilenen Esad ordusu askerleri operasyonlarına hava ve karadan devam etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin müdahalesi haftanın ilk gününde de sertliğini korudu. Hama kentinde önceki gün sabaha karşı bir grup Suriyeli'nin muhalefet karşıtı gösterileri, rejime bağlı askerler tarafından hava ve karadan devam eden operasyonlar ile karşılık buldu. Muhalifler tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, Hama'da iki katlı bir evi karargah olarak kullanan Esad askerlerinin bina önünde de kazılan topraklarla askeri tanklarını kamufle etmek istedikleri

görülüyor. Patlamalardan dolayı virane görünüme bürünen sivillerin ikamet etmediği bölgelerde dahi havan topu ile saldırılarda bulunan Esad ordusu askerlerinin, karadan da askeri tanklarla hedef aldığı noktalara ateş açtığı görüntüleniyor. Saldırılarda henüz ölü sayısı bilinmezken bombardımanda küçük çocuklarında hayatını kaybettikleri dikkat çekti.

12 yıl önce