|

Suriye'de hava destekli ölüm

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli düzenlediği operasyonlarda 93 kişinin öldüğü bildirildi.

Aa
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 27/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye'de hava destekli ölüm
Suriye'de hava destekli ölüm

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 54, Halep'te 18, Haseke'de 9, Dera'da 5, Humus'ta 4 ve Kuneytra'da 3 olmak üzere 93 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te 80'inci Tugay çevresinde İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığını ve Tevhid Tugayının rejim güçlerinin bulunduğu yerlere tank ve havan toplarıyla saldırdığını anlattı.

Muhaliflerin mutfak tüpünden bozma yaptıkları havan toplarıyla Esed güçlerine saldırdığını dile getiren Ali, orduya ait savaş uçaklarının Halep'in Kles bölgesindeki yerleşim birimine "vakum bombası" atması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydetti.

Evlerin enkazından iş makineleri kullanılarak ölü ve yaralıların çıkartıldığını vurgulayan Ali, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin de Halep'in Mesekin Hananu ile Ensari bölgesine "varil bombasıyla" saldırı düzenlediğini aktardı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Doğu Guta bölgesinde çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Suriye haber ajansı ile Suriye Televizyonunun yayınladığı görüntülerde, öldürülen silahlı grupların üzerinde silah askeri mühimmatın bulunmaması dikkati çekti.

10 yıl önce