|

Talabani'nin sağlık durumu Erbil'i üzdü

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması, ülkede büyük üzüntüye sebep oldu.

İha
00:00 - 19/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Talabani'nin sağlık durumu Erbil'i üzdü
Talabani'nin sağlık durumu Erbil'i üzdü

Celal Talabani'nin sağlık durumuyla ilgili bugün yapılan röportajlarda, devlet başkanlarının durumuna çok üzüldüklerini ifade eden Erbil halkı, "onsuz bir Irak düşünemiyoruz" şeklinde beyanlarda bulundu.

Dilzar Hesen, "Devlet Başkanımız dün hastaneye kaldırıldı. Halk olarak duacıyız, Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Çünkü Celal Talabani, Irak için çok önemli bir şahsiyettir. Çünkü Celal Talabani, Kuzey Iraklı Kürtleri ve tüm Iraklıları uzlaştıran kişidir. Bizleri bir arada tutan başkanımızdır" dedi.

Talabani'ye acil şifalar dileyen Ömer Abdullah da, "Allah'tan Devlet Başkanı Celal Talabani'ye acil şifalar dilerim; inşallah uzun ömürlü olur. İnşallah hep Irak Devlet Başkanı olarak kalır, çünkü kendisini çok seviyor ve saygı duyuyoruz. O aynı zamanda Arap ve Kürt halkının devlet başkanıdır" ifadelerinde bulundu.

Talabani'nin rahatsızlanmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Tahir Reşit ise, "Celal Talabani'nin hastaneye kaldırıldığını öğrenince çok üzüldük. O hem Kürt hem Arap halkının devlet başkanıdır. İnşallah en yakın zamanda eski sağlığına kavuşur. Ona ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bugün öğle saatlerinde ulusal ve yerel radyolardaki haberlere göre, yoğun bakımda bulunan Talabani'nin sağlık durumu iyiye gidiyor.

11 yıl önce