|

Tecavüze başladılar

Suriye yine Şebbiha dehşetiyle sarsıldı. Devrim Konseyi, Humus'un Kerm El Zeytun bölgesinde 23'ü kadın, 28'i çocuk 57 kişinin vahşice öldürüldüğünü ve kimliği belirsiz 43 cesede ulaşıldığını duyurdu. Muhalifler genç kızların tecavüze uğradığını belirtirken, yayımlanan fotoğraflarda öldürülen çoçukların cesetleri yürekleri dağladı

Humus
00:00 - 13/03/2012 Salı
Güncelleme: 03:26 - 13/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Tecavüze başladılar
Tecavüze başladılar

Suriye'de şiddet olaylarının en yoğun yaşandığı Humus kenti, ard arda katlimlara sahne oluyor. Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'ta dün sabaha karşı 57 kişinin öldürüldüğünü ve kimliği belirsiz 43 cesede ulaşıldığını duyurdu. Kerm El Zeytun bölgesinde güvenlik güçlerince öldürülenlerin 23'ünün kadın, 28'inin çocuk ve 6'sının erkek olduğunu aktaran konsey, bazı kadınlara tecavüz edildikten sonra çıplak olarak sokaklarda bırakıldığını, ordunun bir ayı aşkın bir süredir kentte düzenlediği operasyonlarda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, tutuklu merkezlerinde genç kızların tecavüze uğradığını belirtti. Muhalifler ayrıca, 57 kişiden bazılarının boğazlarının kesildiğini savundu.

GÖZLER ÖNÜNDE TECAVÜZ

Konsey, öldürülenlerin benzin dökülerek canlı olarak yakılma, boyunlarının kırılması ve boğazlarını kesilmesi gibi yollarla öldürülmüş olabileceğini kaydetti. Çocukların annelerinin gözleri önünde öldürüldüğünü ve tecavüzlerin de aynı şekilde gerçekleştiğini ifade eden aktivistler, Kerm El Zeytun'da öldürülenler içerisinde Hristiyanların da olduğunu söyledi. Muhaliflerin paylaştığı fotoğraflar, bıçaklı Şebbiha milislerinin çocuk, kadın ayrımı yapmadan herkesi öldürdüğünü gösterirken, parçalanmış cesetlerin görüntüsü hayatta kalan Suriyelileri bir kez daha yıktı. Dera'da ise bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısında bir kız öğrenci yaşamını yitirdi.

COLVİN İÇİN ABD'DE TÖREN

Öte yandan El Cezire televizyonu, Humus'un da aralarında olduğu ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanan Şebbiha teröründe ölü sayısının 140 olduğunu duyurdu. Bu arada Suriye ordusundan ilk defa Hristiyan bir subayın saf değiştirerek muhaliflere katıldığı bildirildi. Diğer taraftan 22 şubatta Humus kentinde öldürülen ABD'li savaş muhabiri Marie Colvin için, ABD'nin New York eyaletine bağlı Oyster Bay'de bir cenaze töreni düzenlendi.


Türkiye sınırına Rus mayını

Suriye'deki çatışmalardan kaçan halkın ilk sığınağı Türkiye olurken, sınıra döşenen mayınların kayıplara yol açtığı belirtiliyor. McClatchy muhabiri Roy Gutman'ın haberinde, Suriyelilerin Türkiye'ye kaçmak için kullandığı sınır bölgesine Rus yapımı mayınların döşendiği öne sürüldü. Görgü tanıkları, Suriye ordusunun, Hatay üzerinden Türkiye'ye kaçan Suriyelilere engel olmak için geçen ay sınıra mayın döşediğini iddia ederken, Suriyeli siviller ise geçtiğimiz ay mayın patlamasında beş kişilik bir ailenin ciddi şekilde yaralanması üzerine, ilkel metotlarla bölgede mayın temizliğine başladı. Çıkarılan mayınların, Rus yapımı PMN-2 tipi olduğu iddia edildi. Bu arada Suriye'deki olaylardan kaçan ve aralarında bir binbaşı, bir yüzbaşı ve 3 erin bulunduğu toplam 95 kişi Türkiye'ye girdi. Öte yandan, Suriye askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Halep'in Azez ilçesi girişinde askerler Türk vatandaşların bulunduğu araçların üzerine ateş açtı. Araçta bulunan Hayrettin Ayoğlu(75) başından ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından Türkiye'ye getirilen Ayoğlu'nu hastaneye kaldırıldı. Ayoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.




12 yıl önce