|

'Türkiye bunları yaparken, barış planı nasıl uygulanır?'

Suriye'de iç huzursuzluğun diplomatik yollardan çözümü için Hatay-Pekin-Moskova-Şam hattında kritik saatler yaşanıyor. Annan'ın Hatay'dan yapacağı açıklama beklenirken, Suriye'den "Türkiye'den silahlı militan girişi sürerken, Annan planı nasıl uygulanabilir?" açıklaması geldi.

Aa
00:00 - 10/04/2012 Salı
Güncelleme: 11:59 - 10/04/2012 Salı
Yeni Şafak
'Türkiye bunları yaparken, barış planı nasıl uygul
'Türkiye bunları yaparken, barış planı nasıl uygul

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriyelilerin kaldığı çadır kente geldi.


Annan, Kilis'teki konteyner kentte helikopterle havadan incelemelerde bulunmasının ardından Yayladağı İlçesi'ndeki eski TEKEL binasının bulunduğu alanda kurulu çadırkentte geldi. Annan, çadırkentte incelemelere başladı. Annan'ın çadırkentte gelişinde bazı Suriyeliler, Beşşar Esed aleyhine slogan attı.


Bu arada, Suriye'deki olaylar sonrasında Türkiye sığınan Suriyeliler için 30 Nisan 2011 tarihinde kurulan ilk çadırkent olan Yayladağı kampında şu an 2 bin 700 kişi kalıyor.


Ayrıca, ziyaret öncesi çadırkent etrafında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Annan'ın ziyaretini de çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu canlı yayın araçlarıyla takip ediyor.


Bu arada ziyaret öncesi çadırkentte kalan bir grup Suriyeli, açtıkları İngilizce ve Arapça pankartlarla Suriye'deki ölümlerin durdurulmasını istedi. Suriyeliler açtığı pankartlarda 'Söz bitti, fazla taahhüt fazla kan' şeklinde sloganlar yazdığı görüldü.


12 yıl önce