|

Turuncu Prenses tutuklandı

00:00 - 6/08/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:27 - 6/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Turuncu Prenses tutuklandı
Turuncu Prenses tutuklandı

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun hakkında başbakanlığı sırasında görevini kötüye kullandığıyla alakalı dava kapsamında tutuklanmasına karar verildi.

Mahkeme yargıcı, Timoşenko'nun, mahkeme prosedürlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması emrini verdi ve duruşmada bulunan polis bu emri hemen yerine getirdi. Hakkında açılan davanın, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in seçimlere katılmasını engelleme girişimi olduğunu savunan Timoşenko'nun, yargıca hitap ederken ayağa kalmayı reddettiği, hakaret ettiği ve yargıcın tarafsızlığını sorguladığı belirtiliyor. Duruşmada Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov da selefi Timoşenko hakkında ifade verdi.

TWİTTER'DA DALGA GEÇTİ

Timoşenko, mahkeme sırasında Twitter'dan yazdığı mesajlarda Rusça konuşan Ukrayna Başbakan ile dalga geçti, sorgulanmaktan ziyade "masaja, bir fincan çaya ve sürekli sessizliğe" ihtiyacı olduğunu söyledi. "Turuncu Prenses" lakaplı Timoşenko , 2009'da Rusya ile yapılan "usulsüz" doğalgaz anlaşması ile Ukrayna ekonomisini 190 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanıyor. Timoşenko suçlu bulunursa hayatı boyunca siyasetten yasaklanabilir hatta 10 yıldan fazla sürecek bir hapis cezasıyla bile karşı karşıya kalabilir.



13 yıl önce