|

10 bin çadırlık kamp

Halep'ten tahliyeye ilişkin gelişmeleri İdlib'de takip eden Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, İdlib'e İHH ve AFAD işbirliğinde 10 bin çadır kapasiteli kamp kurulacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:31 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

“AFAD koordinasyonunda Kızılay ve İHH bir operasyon planı yaptık. Bu operasyon planında öncelikli olarak yaralıların Türkiye'ye doğru alınması var” diyen Kınık, Halepliler için ilk etapta 10 bin çadırlık kampın hayata geçirileceğini söyledi. 20 kişilik Kızılay ekibinin Halep çevresinden Türkiye sınırına dek gelenlere eşlik edeceğini anlatan Kınık, “Özellikle ağır yaralı olanlar ve ameliyat gerektirenler Türkiye'ye nakledilecek. Hafif olan ve daha önceden yaralananlar içinse İdlib yakınlarındaki hastanelerde yer ayrıldı, onların bir kısımı tedavi edilip barındırılacak. Özellikle kadın, çocuk ve yaralıların bu anlamda ihtiyacı olan insanların tespiti yapılacak, ivedi olarak Türkiye'ye gönderilecek. İlk barınma planlandığı gibi giderse 3 bine yakın olabilir. Bunlarla alakalı mevcut barınma merkezleri yeterli. Camiler ve okullar da var. Halihazırdaki boş çadırlar var ama biz ivedi olarak çadır kenti kuracağız” diye konuştu.



KİLİS DE BOŞ DURMADI


Bu arada Hatay'la birlikte Kilis'te de hareketlilik yaşanıyor. AFAD, Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen çeşitli insani yardım malzemeleri ile çadırlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye yollandı. Beşir Derneği Kilis Temsilcisi Lokman Yıldırım, hayırsever vatandaşların katkılarıyla temin ettikleri muhtelif gıda malzemeleriyle 7 bin kişilik sıcak yemek ve 14 bin Suriye ekmeğinin bulunduğu tırların gün içinde peyderpey savaş mağduru insanlara yollandığını belirtti. Azez çevresine de Türkiye'den 850 çadır gönderildi.


#Halep
#İdlib
#AFAD
#Çadırkent
7 yıl önce