|

Dünyada 24 saatte 160 kişi teröre kurban gitti

Batının tek elden yönettiği terör örgütleri sadece Türkiye'de değil dünyada bir çok noktada aynı anda kan döküyor. İstanbul Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırının olduğu gün, 4 ayrı yerde daha benzer saldırılar yaşandı. 24 saat içerisinde 160 kişi dünyanın farklı noktalarında terör kurbanı oldu.

Yeni Şafak
09:22 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:23 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
24 saat içerisinde İstanbul, Aden, Kahire, Mogadişu ve Madagali'de olmak üzere dünya genelinde 5 noktada terör saldırıları meydana geldi.
24 saat içerisinde İstanbul, Aden, Kahire, Mogadişu ve Madagali'de olmak üzere dünya genelinde 5 noktada terör saldırıları meydana geldi.

Terör sadece Türkiye'de değil dünyada Müslüman toplumların en büyük problemi. İstanbul Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen, 36'sı polis 8'i sivil 44 kişinin hayatını kaybettiği gün Yemen'in Aden kentinde, Mısır'ın başkenti Kahire'de ve Somali'nin başkenti Mogadişu'da benzer terör saldırıları gerçekleştirildi.



Onlarca insanın hayatını kaybettiği saldırıları düzenleyen terör örgütlerinin ortak paydası ise dış güçler tarafından desteklenmeleri. İsimleri birbirlerinden farklı ancak hedefleri aynı olan örgütlerin finanse eden batı ülkeleri yapmacık kınama sözcükleri ile yetinirken terörün elebaşlarını himaye etmekten geri kalmıyor.



Yemen'de DEAŞ terörü


Yemen'in Aden kentinde terör örgütü DEAŞ mensubu intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı bir asker grubunun yakınında patlattı. Bombalı saldırı sonucu 50 asker hayatını kaybetti.



Yemen'de yönetim bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde. Bu iki grup, Mart 2015'ten bu yana savaşıyor.



Mısır'da hedef Müslüman-Hristiyan düşmanlığı


Mısır'ın başkenti Kahire'de Kıptilere ait bir katedralde meydana gelen ve DEAŞ tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 25 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için ülkede 3 gün yas ilan edildi.



Mısır Dışişleri, İçişleri ve Tarihi Eserler bakanlıklarının yanı sıra siyasiler, Hristiyanların önde gelen din adamları, İhvan'ın aralarında bulunduğu çeşitli gruplar da söz konusu saldırıyı kınayarak terörün dini ve vatanının olmadığını belirtti.



Somali


Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen bombalı saldırıda 11 kişinin hayatını kaybetti.



Nijerya'da terörün adı Boko Haram


Nijerya'nın kuzeyinde Madagali kasabasında Boko Haram örgütü tarafından bir markette düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi öldü, 67 kişi yaralandı.



Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından Boko Haram örgütü ile mücadele çerçevesinde oluşturulan, 10 binden fazla askerle başlayan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ve istikrarın sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.




#Terör örgütü
#PKK
#DEAŞ
#İstanbul
#Aden
#Mogadişu
7 yıl önce