|

4 gemi 5 helikopter gönderildi

Soçi'den Suriye'ye gitmek için havalanan Rusya Savunma Bakanlığına ait 93 kişinin bulunduğu uçak Karadeniz'de düştü. Rus Savunma Bakanlığı sözcüsü Binbaşı General Konaşenkov, olayın yaşandığı bölgeye arama çalışmaları için 4 gemi, 5 helikopterin yanı sıra dronların gönderildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:26 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 15:02 - 25/12/2016 Pazar
Yeni Şafak
Yetkililer, incelemeleri yakından takip ediyor.
Yetkililer, incelemeleri yakından takip ediyor.

Rus Savunma Bakanlığı Tu-154 kaza bölgesine 4 gemi, 5 helikopter gönderdi. Bakanlık sözcüsü Binbaşı General İgor Konaşenkov olay sonrası yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Soçi yakınlarındaki Karadeniz kıyısındaki Tu-154 uçak kazasına dört gemi ve beş helikopter gönderildiğini söyledi.



Konaşenkov, "Dört gemi, beş helikopter ve dron şu an arama kapsamına çalışmalarını sürdürüyor. Tu-154 uçaklarının parçaları 70 metre derinlikte, Soçi kıyılarından yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunmuştur" diye ekledi.



Soçi'den Suriye'ye gitmek için havalanan Rusya Savunma Bakanlığına ait uçak, kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Kısa bir süre sonra uçağın düştüğü açıklandı. 93 kişinin bulunduğu uçakta askeri personelin, gazetecilerin ve Kızıl Ordu müzisyenlerinin bulunduğu belirtildi.



Savunma Bakanlığı, uçağa ait enkaza denizin 50 metre derinliğinde ulaşıldığını açıkladı. Soçi açıklarında da yolculara ait eşyalara rastlandı.


93 kişiyi taşıyan Rus uçağı Karadeniz'de düştü Rus general düşen uçaktaydı

#İgor Konaşenkov​
#Rusya
#Uçak kazası
7 yıl önce