|

ABD medyası Halep'i görmezden geldi

Türkiye Halep'te yaşanan katliamların durdurulması için yoğun bir çaba harcarken ABD yönetimi ve basını yaşananları görmezden geliyor. ABD'de bugün çıkan gazetelerin birçoğu Halep'te yaşananlara tek bir satır yer bile vermedi.

Yeni Şafak
13:50 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:15 - 15/12/2016 Perşembe

Türkiye, Halep'te yaşanan katliamların çözümü için yoğun bir çaba harcarken, ABD yönetimi sadece yaşananları izlemekle yetiniyor. Türkiye son 10 gündür yoğun bir şekilde Halep'te ateşkesin hayata geçmesi için diplomasi yürütürken, ABD yönetimi sessizliğini koruyor.



Bir cümle bile ayırmadılar


ABD yönetiminin yanı sıra ABD basını da Halep'te yaşananları görmezden gelmeye devam ediyor. ABD'de bugün yayınlanan gazetelerin birçoğu Halep'teki insanlık dramına tek bir cümle yer vermedi.



ABD'nin en önemli gazete ve medya kuruluşlarından Washington Post, New York Times ve USA Today gibi gazeteler manşetlerine tek bir Halep haberi dahi taşımadı. Halep'te yaşanan tahliye krizi ve dram ABD basını tarafından görmezden gelindi. Ülkenin en önemli gazetelerinin birinci haberlerinde Trump'ın adayları ve ekonomi politikaları gibi başlıklar öne çıktı.



ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby ise yaptığı açıklamada Halep ve Suriye konusunda bir politika değişikliğine gitmeyeceklerini ve diplomatik çözüm için uğraşacaklarını açıklamakla yetindi.





Halep'te kırılgan ateşkes: Yola çıkan konvoy geri döndü İran vahşetin dünyaya anlatılmasından endişeleniyor Bakan Çelik: Halep'te yaşananlar utanç vesilesi





#ABD
#Basın
#Halep
7 yıl önce