|

ABD'den İsrail'e sert tepki!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Kurulu Üyesi Hanan Aşravi, İsrail'in işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmek için kesin tarih vermesini istediklerini söyledi.

Aa
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:41 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
ABD'den İsrail'e sert tepki!
ABD'den İsrail'e sert tepki!

Aşravi, BM'de Filistin Halkının Devredilemez Haklarının Kullanılmasına İlişkin Komite'de yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin halkına karşı orantısız güç kullanmasını eleştirdi.

İsrail'in tüm Filistin halkını son teknoloji ağır silahlarla hedef aldığını, işgali ve kuşatmayı sürdürdüğünü kaydeden Aşravi, bunun kendini savunma kisvesinde sunulduğunu belirtti.

Aşravi, ayrım gözetmeksizin sivil halkın üzerine bombaların atıldığını vurgulayarak, İsrail'in "kuşatma altındaki sivil nüfusun bombalanmasını" savaş olarak nitelendirdiğini söyledi.

İsrail işgalinin köleleştirme sistemi olduğunu dile getiren Aşravi, "İki devletli çözüm gözlerimizin önünde yok oluyor. Barış süreci, İsrail'in yeni yerleşim birimleri inşasına devam etmesini sağladı" dedi.

Aşravi, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerinin, iki devletli çözüm beklentilerini tümüyle ortadan kaldıracağını kaydederek "Müzakerelerin bir temeli, güvenilirliği ve sahadaki duruma etkisi olmalı" diye konuştu.

İki devletli çözümün gerçekleşebilmesi için İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarından çekilmek için kesin tarih vermesini istediklerini anlatan Aşravi, "Bunun için kesin bir süre vermek istemiyorum. Diyelim ki üç yıllık süre içinde işgale son verileceğini bilmeliyiz" dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne müracaat

Aşravi, İsrail'in işlediği suçların Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşınması konusuna da değinerek, "İsrail'i UCM'ye taşımayı düşünüyoruz ancak bunun için bir zaman tasavvurumuz yok" diye konuştu.

Gazze'ye yönelik ablukanın sonuçlarını da değerlendiren Aşravi, Gazze'nin Batı Şeria ile irtibatının sağlanması gerektiğini, Batı Şeria olmadan Gazze'nin ayakta kalamayacağını söyledi.

10 yıl önce