|

Babama bir gün kavuşacağım

Bombalar altında annesini kaybeden ve 1,5 yıldır da babasından haber alamayan Halepli Muhammed Nur, Türkiye’ye ulaşabilen şanslı çocuklardan biri...

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Reyhanlı’da hayırseverlerin açtığı Bahaddin Yıldız Yetimhanesi’ne yerleştirilen Muhammed Nur, her anı bomba ve kâbus dolu günleri geride bıraktığı için şükrediyor.
Reyhanlı’da hayırseverlerin açtığı Bahaddin Yıldız Yetimhanesi’ne yerleştirilen Muhammed Nur, her anı bomba ve kâbus dolu günleri geride bıraktığı için şükrediyor.

Esed rejiminin saldırılarında annesi öldürülen, babasından ise 1,5 yıldır haber alamayan ve kuşatma altında aylarca Halep'te kaldıktan sonra Türkiye'ye getirilen 12 yaşındaki Muhammed Nur, açlık, susuzluk ve bombalarla dolu kâbus günlerini geride bırakan şanslı çocuklardan. İlkokul 5. sınıfa kadar okuyabilen ve hayatta babaannesinden başka kimsesi kalmayan Muhammed Nur günlerce süren bekleyiş ve yolculuktan sonra Türkiye'ye gelebildi. Savaşın ve vahşetin içinde büyüyen Muhammed'in, “Babamı ve annemi özledim” derken gözleri doluyor. 12 yaşında tüm ailesini savaşa kurban veren Muhammed, “Annem hep dualarımda, hem babamı hem de annemi çok özlüyorum ve bir gün mutlaka babama kavuşacağıma inanıyorum. Halep'te ekmeğimizi, suyumuzu ve aldığımız nefesi kestiler, artık dönecek bir evimiz ve yaşayan hiçbir yakınım yok. Keşke her şey 6 yıl öncesine dönse ve biz hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilsek” diyor. Muhammed'in tek şartı ise Esed'in olmadığı bir Suriye...



MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM


“Ülkemiz işgal edildi ve bizi o felaketten Tayyip Erdoğan kurtardı” diyen Muhammed Nur, Türkiye'de yaşamak ve okuyup elektronik mühendisi olmak istiyor. Babaanne Hind İbrahim ise “Torunum çok özel bir yetenek; onun okuyup Müslümanlar için faydalı işler yapacağına inanıyorum” diyor. Türkiye'ye geçtikten sonra, Halep'te kalan siviller için düzenli olarak Kur'an okuduğunu belirten babaanne Hind ile Muhammed, hallerine şükrettiklerini belirtiyor.







#Esed
#Halep
7 yıl önce