|

Ban saldırıları olumlu karşıladı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD'nin öncülüğünde, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı yapılan hava saldırılarını olumlu karşıladı.

Aa
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 20:39 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Ban saldırıları olumlu karşıladı
Ban saldırıları olumlu karşıladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Kurulu'ndaki İklim Zirvesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, tüm dünya liderlerine, aşırı gruplarla mücadeleye destek vermeleri çağrısında bulundu.

IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını memnuniyetle karşılayan Ban, sivil kayıpların en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve uluslararası insani hukuka bağlı kalınması için, hava saldırılarına destek veren tüm tarafları ikaz etti.

ABD Başkanı Barack Obama, dün gece Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyona Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katıldığını belirterek, "Amerika, ortak güvenliğimiz için bu ülkelerle omuz omuza olmaktan gurur duymaktadır. Bu koalisyon, bunun sadece ABD'nin savaşı olmadığını açık bir şekilde gösterdi" demişti.

ABD Merkez Kuvvet Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada ise Suriye''nin Rakka, Deyr ez-Zor, Haseke ve Ebu Kemal bölgeleri yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik 14 saldırının yanı sıra El Kaide bağlantılı Horasan örgütüne ait hedeflere de hava saldırıları düzenlediği açıklamıştı.

10 yıl önce
default-profile-img