|

CIA Türkiye'den özür diledi

CIA ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin DEAŞ’tan petrol aldığı yönündeki iddialara ilişkin Türkiye’den özür diledi. Kerry’in iddiasını MİT incelemiş, verilen dosyadaki koordinatların Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesine ait olduğu belirlenmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:55 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Amerikan istihbarat örgütü CIA'in, terör örgütü DEAŞ'la petrol ticaret iddiası üzerine Türkiye'den özür dilediği bildirildi. 2014 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Kerry, Türkiye'nin DEAŞ'a petrol aldığına ilişkin bilgileri olduğunu söyledi.



PETROL ALDINIZ, YALANI


Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Çavuşoğlu bu iddiayı yalanlayarak, “Size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri... Bu çok ciddi bir itham… Bana bunun belgelerini verin” diye tepki gösterdi.



MİT DETAYLI İNCELEDİ


Kerry ile sonraki birkaç toplantıda da iddiaların belgesini talep eden Çavuşoğlu'na bir süre sonra bir dosya iletildi. Türkiye'de bazı


koordinatların yer aldığı dosya, Türk istihbarat birimlerince incelendi. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, dosyadaki koordinatlar Kilis Belediyesinin asfalt şantiyesine ait çıktı. Dışişleri yetkilisi, bu bilginin ABD'ye iletilmesini ardından Kerry'nin özür


dilediğini, CIA'nin de yazılı özür ilettiğini söyledi.



#John Kerry
#MİT
#CIA
7 yıl önce