|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazla uzatmadan göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Madagaskar'da yaptığı açıklamada, "Öyle zannediyorum ki, Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'na parlamentodaki bu görüşmenin neticesini ulaştırmış olması lazım. Fazla uzatmadan, kararımızı verip, bu önemli adımı TBMM'ye göndereceğiz" dedi.

Yeni Şafak
14:14 - 25/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:44 - 25/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Madagaskar'da açıklamalarda bulundu.



Madagaskar, ikili ilişkilerde önem verdiğimiz ülkeler arasında. Savunma, enerji, alt yapı konularını ele aldık.



150 iş adamı eşlik ediyor. Yatırımlar konusuna da ele aldık.



Sömürgecilik anlayışıyla değil, kazan-kazan ilkesiyle hareket ediyoruz. Büyükelçilik açılınca, ilişkiler ivme kazandı. Ulusal kalkınma planında yer alan projelere Türk müteşebbislerin ilgi duyacağına eminim. Bilhassa alt yapı yatırımları noktasında dünyada ikinci sırada olan müteahhitlerimizin birçok önemli yatırım yapacağına eminim. Madagaskar'ın enerji ihtiyacını gidermede çok ciddi adımlar atılabilir. El birliğiyle bunu harekete geçirmemiz gerekiyor.




15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşananları da değerlendirdik. Bizim bu konuyla ilgili Madagaskar'dan beklediğimiz adımları dile getirdik. Bu örgüt, sadece bizim için değil, tüm dünya için bir tehdit. Şuanda dünyanın 170 noktasında bu faaliyetlerini sürdürüyor. Biz bir darbe yedik, siz de aynı darbeyi yemeyin. Bununla ilgili Maarif Vakfı'nı kurduk. Bizim vakfımızla, sizin eğitim bakanlıklarınız birlikte hareket ederek, bu örgütün faaliyetlerini engelleyebiliriz.



Anayasa değişikliği


Öyle zannediyorum ki, Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'na parlamentodaki bu görüşmenin neticesini ulaştırmış olması lazım. Fazla uzatmadan, kararımızı verip, bu önemli adımı TBMM'ye göndereceğiz.



CHP, AYM'ye başvurabilir. Bunlara alışığız.



Astana'daki Suriye zirvesi


Ateşkesi güçlendirmeye karar verdiler. Mutabık kalınan tüm adımların, derhal atılmasını teminen siyasi sürecin desteklenmesi için çaba sarfedildi. Ateşkesin izlenmesi, tahriklerin önelenmesi amacıyla üçlü mekanizma kurulacağı açıklandı.


Kuzey Suriye'den tehdit almadığımız sürece oraya bakışımız farklıdır, tehdit aldığımızda değişir. Kuzey Suriye'de şuanda PYD; YPG var. Bunlar ülkemizin güneyi için tehdit oluşturuyor.













#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce