|

"Filistin direniş gruplarının zaferi"

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Gazze'de "Filistin direniş gruplarının zaferi" adlı bir gösteri düzenledi.

Aa
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 16:29 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
"Filistin direniş gruplarının zaferi"
"Filistin direniş gruplarının zaferi"

Gazze'de "Filistin direniş gruplarının zaferi" adı altında düzenlenen kutlamaya katılanlar, askeri geçit töreni yaptı. Gösteride Filistin bayrağı ve bazı direniş gruplarının liderlerinin posterlerinin yanı sıra cepheye ait flamalar da taşındı.

FHKC Siyasi Büro Üyesi Cemil Müzhir, yüzlerce kişinin katıldığı gösteride yaptığı konuşmasında, "Bugün dünyanın en iyi orduları arasında yer aldığını düşünen İsrail ordusu karşısındaki zaferimizi ilan ediyoruz. Bu zafer, Filistin halkının direnişi ve azmi sayesinde kazanılmıştır" dedi.

Filistin direniş gruplarının İsrail'in saldırıları karşısında "tarih yazdığını" savunan Müzhir, "İsrail, son saldırılarıyla Gazze halkının iradesini kırmak ve direniş gruplarını silahsızlandırmayı istedi. Ancak direniş gruplarının silahsızlanması mümkün değil. Bu tür çabaların sonucu başarısızlıktır" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılar, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen müzakereler İsrail ile Filistinli gruplar arasında 26 Ağustos'ta varılan ateşkes kararıyla neticelenmişti.

10 yıl önce