|

Fırat Kalkanı'da şehit sayısı yükseldi

TBMM Genel Kurulu'nda Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili milletvekillerini bilgilendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı. Işık, "Fırat Kalkanı Harekatı,hudut güvenliğimizin sağlanması,burada bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek için başlatılmıştır" dedi.

Yeni Şafak
14:51 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de milletvekillerine Fırat Kalkanı'nı anlattı.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de milletvekillerine Fırat Kalkanı'nı anlattı.

Fırat Kalkanı Harekatı kaspamında dün başlayan operasyonlarda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonrası yaralanan iki askerin daha şehit olduğu açıklandı. TBMM Genel Kurulu'nda Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak milletvekillerin bilgilendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Harekat kapsamında 1005 terörist etkisiz hale getirildi. Bir yandan DEAŞ ile mücadele edilirken diğer yandan da PKK/PYD ve YPG ile mücadele ediliyor. 621 bina ve 65 savunma merkezi imha edilmiştir. 11 bombalı araç etkisiz hale getirilmiştir. Bir yandan DEAŞ unsurlarıyla mücadelemiz sürerken, bir yandan da PKK/PYD'ye yönelik mücadelemiz devam etmektedir" dedi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:



Mevcut aşamada El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi için harekat başladı. Bölgedeki siviller nedeniyle operasyon azami hasassiyetle devam ediyor. DEAŞ'ın Suruç, Ankara, İstanbul ve Gaziantep'te gerçekleştirdiği saldırılarda 241 vatandaşımız yaşamını yitirdi.



Fırat Kalkanı Harekatı,hudut güvenliğimizin sağlanması,burada bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek için başlatılmıştır. Türkiye aynı anda hem DEAŞ le hem de PKK/PYD ile mücadele eden tek ülke Türkiye'dir. Türkiye, sadece DEAŞ'a karşı değil, PKK/PYD/YPG'ye karşı da bir mücadele vermek mecburiyetindedir.



Rusya ile ilişkilerimiz hedef alındı


Bu arada, FETÖ de boş durmamakta, Ankara'daki Rus Büyükelçisine hain bir suikast düzenleyerek, Rusya ile büyük çabalarla yeniden onarılan ilişkilerimizi ve Halep'teki sivillerin tahliye edilmesini de sağlayan işbirliğimizi bozmanın hesaplarını yapmaktadır. Türkiye, bu oyunların hiç birisine gelmeyecek ve teröre asla teslim olmayacaktır.



Türkiye baştan beri Suriye'deki ılımlı muhalefetin zalim Esed rejimine karşı mücadelesini desteklemektedir.



Türkiye'nin büyük bir fedakarlıkla yürüttüğü operasyonun başarıya ulaşacağından şüphemiz yoktur. Bakanlık olarak TSK'nın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu saldırılara karşı gerekli tedbirleri almak,vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak,Hükûmetimizin en önemli sorumluluğudur.



Suriye'deki iç savaşta 600 bin civarında insan öldü, milyonlarcası mülteci konumuna düştü ve 2 milyon 750 bin Suriyeli ülkemize sığındı.






#Fırat Kalkanı
#El Bab
7 yıl önce