|

Futbol tutkusu genel seçimleri kuşattı

26 Ekim Pazar günü Tunus'ta düzenlenecek olan genel seçimde adaylar arasında spor kulüplerinin üst düzey temsilcilerinin bulunması, kamuoyunda "ülkedeki futbol tutkusu, milletvekili aday listelerine de yansıdı" şeklinde değerlendiriliyor.

Aa
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Futbol tutkusu genel seçimleri kuşattı
Futbol tutkusu genel seçimleri kuşattı

Bu çerçevede Özgür Vatansever Birliği Partisi, Afrika Futbol Kulübü Başkanı ve özel bir televizyon kanalının da sahibi olan Slim Riahi'yi seçilebilecek bir yerden aday göstererek, yüzbinlerce seçmenin desteğini almayı hedefliyor.

Seçimlerde favori gösterilen eski Başbakan El-Baci Kaid es-Sebsi'nin partisi Nida Tunus'un milletvekili aday listesinin ilk sırasında da yine bir spor kulübünün temsilcisi olan Munsif Şerafeddin yer alıyor. Şerafeddin, Sousse kentinde 1925'te kurulan Sportif Sahelin Yıldızı Kulübü'nün başkan vekilliğini yapıyor.

Parti ayrıca güneydeki Sfax kentinde de 2008 ve 2012'de Sfax Spor Kulübü'ne başkanlık eden iş adamı ve bir medya grubunun başında bulunan 73 yaşındaki Munsif Selami'yi aday gösterdi.

Demokratik İttifak Partsi ise, Bizerte bölgesinde listenin ilk sırasına Bizertin Atletik Kulübü Başkanı Mehdi Ben Gharbia'yı koydu.

10 yıl önce