|

Halep'ten tahliyeler başlıyor Türkiye 80 bin kişilik hazırlık yaptı

Halep'te günlerdir süren katliamlar Türkiye'nin yoğun baskısı sonucu durdu ve bu akşam ateşkes ilan edildi. Kentte bulunan siviller ve muhalifler Türkiye ve BM'nin nezaretinde İdlib'e getirilecek. Çok sayıda otobüs bölgeye gitti. İlk tahliye 4 saat sonra yaralıların alınması ile başlayacak. AFAD, İdlib'te 80 bin kişilik hazırlık yaptı. İHH önderliğindeki 11 STK yardımları buraya naklediyor.

Yeni Şafak ve
20:59 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:09 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak
Resmi olmayan kaynaklar Esed rejimi ve destekçileri tarafından kuşatma altına alınan Halep'te 150 bine yakın sivilin olduğunu belirtiyor.
Resmi olmayan kaynaklar Esed rejimi ve destekçileri tarafından kuşatma altına alınan Halep'te 150 bine yakın sivilin olduğunu belirtiyor.

Suriye'nin Halep kentinde Türkiye'nin baskılarıyla ateşkes ilan edildi. Anlaşmaya göre, kentte bulunan siviller ve muhalifler, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in nezaretinde İdlib kentine getirilecek.



Önce yaralılar sonra siviller


Halepli sivillerin tahliye edilebilmeleri için çok sayıda otobüs gönderildi. İlk etapta yaralılar, daha sonra ise siviller kuşatma altındaki kentten çıkarılacak.



60 bin sivilin gelmesi bekleniyor


İdlib'e yaklaşık 60 bin sivilin gelmesi beklenirken, AFAD ekipleri bölgede 80 bin kişiyi ağırlayacak şekilde hazırlık yaptı.



Yardımlar İdlib'e gidiyor


İHH öncülüğündeki 11 sivil toplum kuruluşu da insani yardımları Halep'ten gelecek sivillerin yerleştirileceği bölgeye nakletmeye başladı.




Kuşatma altındaki Halep ile sivillerin tahliye edileceği İdlib kenti arasında google verilerine göre 65 kilometre uzaklık var. İdlib'in Türkiye sınırını uzaklığı ise yaklaşık 40 kilometre.Halep'teki ateşkeste 'Türkiye' detayı Otobüsler Halep'e ulaştı Türkiye baskı yaptı Halep'te ateşkes ilan edildi

#Halep
#İdlib
#AFAD
#İHH
#Suriye
7 yıl önce