|

Hoşçakal ABD!

Obama yönetiminin sınır dışı etme kararının ardından 35 Rus diplomat aileleriyle birlikte 96 kişilik kafile halinde ABD'den ayrıldı. Diplomatlar Rusya tarafından gönderilen bir uçakla ülkelerine döndü. Beyaz Saray, Rusya’nın San Francisco Başkonsolosluğu’nun aşçısını da sınırdışı etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:57 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Beyaz Saray yönetiminin seçimlerdeki 'siber saldırı' iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve New York ile Maryland'deki Rus diplomatik kuruluşlarının kapatılması kararının ardından, Rus diplomatlar ve ailelerinden oluşan 96 kişilik kafile dün sabah ABD'den ayrıldı. Kararın ardından Maryland ve New York eyaletlerinde Rus hükümetine ait iki yerleşke de boşaltıldı. New York ve Maryland'deki Rus diplomat ve ailelere 8 araba, bir otobüs ve bir kamyondan oluşan konvoy eşlik etti. Diplomatlar Rusya tarafından gönderilen bir uçakla ülkelerine döndü.



RUS AŞÇIYI DA SINIRDIŞI ETTİ


Obama yönetiminin, Rus diplomatlarla birlikte Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu'nun aşçısını da sınırdışı ettiği belirtildi. Rusya'nın San Francisco Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada kararın 'tuhaf ve gülünç' olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca “Artık size gerçek Rus tatları ikram edemeyeceğiz, ancak ABD'lilerle uluslarımızı yakınlaştırmak için dost kalmaya devam edeceğiz” denildi.



PUTİN HERKESİ TERS KÖŞE YAPTI


ABD'nin sınırdışı kararına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Amerikalı diplomatlar için problem oluşturmayacağız. Kimseyi göndermeyeceğiz” ifadelerini kullanarak şaşkınlık yaratmıştı. Putin, yazılı açıklamasında, “Karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz. Ancak sorumsuz, 'mutfak diplomasisi' seviyesine inmeyeceğiz" diyerek ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın tutumunu bekleyeceklerini ifade etmişti. Obama yönetimi, Washington ve San Francisco'da görevli 35 Rus diplomatın 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini ve Maryland ve New York'daki Rus hükümetine ait iki yerleşkenin boşaltılmasını talep etmişti.







Zeki olduğunu biliyordum


ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hiçbir ABD'li diplomatı sınırdışı etmeme kararına övgü dolu sözlerle karşılık verdi. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Putin'den erteleme konusunda harika bir hamle. Onun çok zeki olduğunu her zaman biliyordum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin de Trump'a yeni yıl mesajı gönderdi. Putin mesajında Trump göreve başladıktan sonra Rusya ve ABD'nin uluslararası arenadaki işbirliğini yeni bir seviyeye çıkarmayı umduğunu ifade etti.


#Beyaz Saray
#Rusya
#Obama
7 yıl önce