|

İngiliz ajan kaçtı!

Rus devletinin kaset, tape ve belgelerle Donald Trump’ı rehin aldığını ileri süren eski MI6 ajanı Christopher Steele saklandı. İngiliz basını, korkuya kapılan ajanın, “Rusya’dan tehlikeli bir yanıt alacağı” kaygısıyla gizlendiğini yazdı. Trump ise ilk basın toplantısında İngiliz BBC’ye ambargo koyarak muhabirine soru sorma hakkı tanımadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 05:40 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

20 Ocak'ta ABD başkanlık koltuğuna oturacak Donald Trump ile ilgili skandal raporun yazarı İngiliz istihbaratçı ortadan kayboldu. Donald Trump'ın Rusya'da hayat kadınları ile partilere katıldığını, Rus devletinin elindeki kaset, tape ve belgelerle Trump'ı rehin aldığını ileri süren eski MI6 ajanı Christopher Steele'in güvenlik endişesiyle adı açıklanmadan hemen önce saklandığı belirtildi.



KEDİSİNİ KOMŞUYA BIRAKTI


Steele'in, haber medyaya yansıdıktan sonra Çarşamba sabahı kedisini bir komşusuna bırakıp “birkaç günlüğüne seyahate çıkacağını" söylediği ve güvenlik kaygısı nedeniyle ortadan kaybolduğu bildiriliyor. İngiliz The Telegraph gazetesi, Steele'in rapor yayınlanınca korkuya kapıldığını, “Rusya'dan tehlikeli bir yanıt alacağı" kaygısıyla gizlendiğini yazdı.





TRUMP'TAN BBC'YE AMBARGO


Wall Street Journal gazetesi, 52 yaşındaki Christopher Steele adlı eski MI6 (İngiliz dış istihbarat örgütü) ajanının Londra merkezli Orbis adlı özel bir güvenlik ve araştırma şirketini yönettiğini yazdı. Steele'in istihbaratçı olmasına rağmen 1990'da İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliği'nde “ikinci sekreter" sıfatıyla görev yaptığı öğrenildi. ABD medyasında MI6 ajanı olarak meşhur bir isim olduğu belirtilen Steele'nn MI6'nın 100. yıl kutlama galasında konuşmacı olacak kadar yüksek bir konumda olduğu da vurgulandı. Kendisine yönelik derin operasyonda İngiliz parmağı da gören Trump, önceki gün düzenlediği ilk basın toplantısında CNN muhabirinin yanısıra İngiliz BBC muhabirine de soru sorma hakkı tanımamıştı.



#Donald Trump
#Christopher Steele
7 yıl önce