|

İngiltere'den IŞİD önlemi

İngiliz hükümetinin İngiltere doğumlu IŞİD militanlarının ülkeye girişlerinin geçici olarak yasaklanmasını bugün açıklaması bekleniyor.

Aa
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:29 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İngiltere'den IŞİD önlemi
İngiltere'den IŞİD önlemi

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bugün İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yapacağı açıklamada, yurt dışına seyahat edecek ve terör şüphelisi gördükleri kişilerin pasaportlarına el koyulabileceğini söylemesi de öngörülüyor.

Bu arada, İngiliz basını Cameron'ın bugün açıklayacağı plana geniş yer verdi. Guardian gazetesi İngiltere'nin, IŞİD ile mücadele kapsamında istihbarat örgütlerine havayollarının yolcu bilgilerine ulaşabilmesi gibi bazı kolaylıklar sağlamayı ve Türkiye ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerle daha fazla işbirliği yapmayı planladığını yazdı.

Haberde, "Şüphelilerin isimlerinin bulunacağı listenin Almanya ve Türkiye gibi dost ülkelere gönderilmesi ve bu kişilerin Birleşik Krallık'a girişlerinin engellenmesinin sağlanması planlanıyor" denildi.

Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin Suriye ve Irak'a IŞİD saflarında savaşmaya gittiği tahmin ediliyor. İngiliz polisi, Suriye'deki aktivitelerinden dolayı Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar 69 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. İngiltere'deki terör tehdidi seviyesi geçen hafta yükseltilmişti.

10 yıl önce