|

İran Halep'teki vahşetin dünyaya anlatılmasından korkuyor

Halep Türkmenleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, Halep'teki tahliyeleri engellemeye çalışan Esed rejimi ve İran'ın bölgede yaşanan vahşetin dünyaya anlatılacak olmasından endişelendiğini söyledi. Mahli, Esed'in soykırım yaptığı yerde zafer konuşması yapmaya hazırlandığını da iddia etti.

Yeni Şafak
12:50 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:16 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Halep Türkmenleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, Esed rejiminin Halep'teki tahliyeye neden izin vermediğini açıkladı. Mahli, eğer insanlar, tahliye edilirse Halep'te yaşanan vahşeti tüm dünyaya anlatacaklarını ve Esed'in bunu engellemek içinde orada soykırım yapmaya devam edeceğini ifade etti. Mahli, Esed'in katliam yaptığı Halep'te zafer konuşması yapacağını iddia etti.



ESED, SOYKIRIM YAPTIĞI YERDE ZAFER KONUŞMASI YAPMAYA HAZIRLANIYOR


Türkmen Milli Hareket Partisi Gaziantep Yönetimi ve Siyasi Temsilcisi ve Halep Türkmenleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Zeynel Mahli, Halep'te yaşanan soykırımı değerlendirdi. Mahli, tahliyeler olması gerekirken ağır bombardımanların devam ettiğini ve geçmişte de ateşkes sağlandığı halde ateşkese uyulmadığını söyledi. "Esed, Halep'te zafer konuşmasına hazırlıyor" diyen Mahli, "Soykırım yaptığı yerde Esed'in, yılbaşına kadar zafer konuşması yapacağına dair bilgiler alıyoruz. Halep'te, Rusya, İran'ın desteği ile Esed'in saldırmasından anlaşılıyor. Eğer Esed zafer konuşması yaparsa batılı ülkelere 'Suriye'yi terörden temizledim' diyecek. Suriye halkını terörist olarak görüyor, teröristleri de halk olarak görüyor. Aslında en büyük katliamcı kendisidir" dedi.



DÜNYADA YASAKLANANLAR HALEP'E YAĞIYOR


6 kilometrelik alana 70 bin insanın sıkışmış durumda olduğunun altını çizen Mahli, "Bu 70 bin insanın yarısı çocuklardan oluşuyor. İnsanlar orada her türlü saldırı ile karşı karşıya. Esed, dünyada yasaklı olan hardal gazı, klor gazı ve scud füzelerini Halep'e yağdırıyor" şeklinde konuştu.



ÇOCUKLAR, NİNNİ YERİNE BOMBA SESİ İLE SUSTURULUYOR


Halep'e sıkışan çocukların mama ya da ninni ile susturulması gerekirken, silahla susturuluduğunu belirten Mahli, "Bomba sesleri ile susturuluyor. İlaç, doktor, hastane yok. En basit ilaç tedavisi bile yapılamıyor. Hafif yaralı olan insanlar kan kaybından hayatlarını kaybediyor" diye konuştu.



TAHLİYE OLURSA VAHŞET DÜNYAYA ANLATILACAK


Ateşkes sürecinde Türkiye'nin çok önemli rol oynadığını ifade eden Mahli, "Esed tahliyeye izin vermiyor. Bunun aynısını Humus'ta gördük. Humus'taki insanların tamamını katletmişti. İnsanlar, eğer tahliye edilirse Halep'te yaşanan vahşeti tüm dünyaya anlatacak. Bunu engellemek için de insanların hepsini öldürecek. Halep'in yaşadığı tahribatı dünya göreceğinden bu insanların tahliyesine izin vermiyor" dedi.



HALEP 50 BİN ŞEHİT VERDİ


Halep'te 50 binin üzerinde şehit verildiğini söyleyen Mahli, "Kadim Türk kenti olan Halep yok oldu. Dünya bunu seyrediyor. Sosyal medya üzerinden Halep'teki dramı dünya seyretti ve Türkiye ayağa kalkınca interneti kestiler. Oradan bir iletişim sağlanamıyor. Halep'i dünyaya yine kapattılar" şeklinde konuştu.














#Halep
#Esed rejimi
#Soykırım
#Vahşet
7 yıl önce