|

İşbirliğini artıralım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 03:20 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Putin, “Bu tür saldırılara verilecek cevabın, aşırıcı gruplarla daha kararlı mücadele olması gerektiğinden eminim. Rusya, terörle mücadelede Türkiye ile işbirliğini daha da genişletmeye hazır” ifadelerini kullandı.



PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI


Putin, Erdoğan'dan saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileklerini iletmesini istedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle taziye dileklerini ilettiği bildirildi.



ALİYEV: LANETLİYORUM


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de şehit düşen askerler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu kanlı olayı lanetliyorum. Dehşetli belaya dönüşen terörle mücadelede sizi destekliyorum. Daima kardeş Türkiye'nin yanındayız.”



ALÇAK EYLEMİN GEREKÇESİ OLAMAZ


Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin bu sabah bir kez daha bir terör saldırısıyla sarsıldığı belirtildi ve askerleri taşıyan otobüse yapılan bu alçak saldırının en sert bir şekilde kınadığı ifade edildi. ABD Ankara Büyükelçiliği ise yaptığı açıklamada, “Bu alçak eylemin hiçbir gerekçesi olamaz” dedi.


#Vladimir Putin
#Kayseri saldırısı
7 yıl önce