|

IŞİD'e koordineli operasyon yapılmalı

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, ülkesinin, IŞİD'e yönelik askeri müdahalenin Irak hükümetiyle koordinasyon halinde yapılmasına önem gösterdiğini söyledi.

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:50 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
IŞİD'e koordineli operasyon yapılmalı
IŞİD'e koordineli operasyon yapılmalı

Cuburi, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'e karşı savaşta tarafların yükleneceği mali sorumluluğun, ABD ve Irak arasında geçmişte imzalanan anlaşmalar uyarınca belirleneceğini ifade etti.

Cuburi, "ABD'nin, IŞİD'e yönelik hava saldırılarının Irak hükümetiyle koordinasyon halinde yapılmasına önem gösteriyoruz" dedi.

İçişleri ve savunma bakanlık koltuklarının boş kalması konusuna da değinen Cuburi, isimler üzerinde görüşmelerin devam ettiğini, çabaların başarısızlıkla sonuçlanması halinde ise Başbakan Haydar el-İbadi'nin vekaleten görevi üstlenebileceğine işaret etti.

ABD Barack Obama, IŞİD'e karşı sistematik hava saldırıları düzenleyeceklerini belirtmiş, bu kapsamda Irak'taki hava saldırılarını sadece Amerikan personelini koruma ve insani yardım amaçlı olmanın ötesine taşıyacaklarını kaydetmişti. Obama ayrıca Kongre'ye, Suriyeli muhaliflere daha fazla ekipman sağlanması ve eğitim verilmesi için kendisine ek yetki ve kaynak sağlaması çağrısında bulunmuştu.

ABD savaş uçakları, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'taki IŞİD mevzilerine saldırılar düzenliyor.

10 yıl önce