|

İsveç operasyona son verdi

İsveç, başkent Stocholm yakınlarında denizaltı olduğu sanılan yabancı askeri aracı aramak için başlattığı operasyonu sona erdirdi. İsveç Silahlı Kuvvetleri, yaptığı açıklamada 10 Ekim'de Stockholm açıklarında denizden ve havadan başlatılan operasyonun sona erdirildiği belirtildi.

Aa
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 14:16 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
İsveç operasyona son verdi
İsveç operasyona son verdi

Savaş gemileri, hücumbotlar, mayın arama gemileri, helikopterler ve yaklaşık 200 personelin katılımıyla yürütülen operasyonda, Stockholm'ün 30 kilometre açığında deniz tarama çalışması yapıldı. Çalışmalar sırasında herhangi bir tehdit unsuruna rastlanmadı.

Deniz altında askeri hareketlilik yaşandığı konusunda şüpheleri bulunmadığına, ancak kaynağın tanımlanamadığına işaret eden askeri yetkililer, olası denizaltının İsveç karasularını terketmiş olabileceğini kaydetti. Amiral Anders Grenstad da hareketliliğin küçük bir araçtan kaynaklanabileceğine dikkati çekti.

Operasyonun sona ermesine karşın küçük askeri birlikler, bölgede kalmaya devam edecek.

Rusya, denizaltındaki askeri hareketliliğe bir Rus denizaltısının neden olduğu iddialarını reddetmiş ve Hollanda'ya ait bir denizaltının bölgede olabileceğini ileri sürmüştü. Rusya'nın ileri sürdüğü iddia da Hollanda tarafından geri çevrilmişti.

9 yıl önce