|

Moskova'da 3'lü Suriye zirvesi

Rusya, İran ve Türkiye, Suriye sorununa Moskova’da çözüm arayacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ziyaret vesilesiyle Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la ikili konuların ele alınacağı bir görüşme de gerçekleştirecek.

Yeni Şafak
11:07 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 19/12/2016 Pazartesi
DHA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile geçtiğimiz haftalarda Ankara'da bir araya gelmişti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile geçtiğimiz haftalarda Ankara'da bir araya gelmişti.

Rusya Devlet Başkanının Orta Doğudan sorumlu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanlarının 20 Aralıkta Moskova'da bir araya geleceklerini bildirdi.



Bogdanov, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, 20 Aralıkta Moskovada üçlü görüşmenin yapılması planlanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye ve İrandan mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi yaptı. Onlar da bu fikri olumlu karşıladılar ifadesini kullandı.



Bakan Yardımcısı, bu fikrin uzun zaman önce görüşüldüğünü belirterek, Suriye konusunun üçlü formatta görüşülmesi gerek. Suriye krizinin taraflarını görüşme masasına oturmaları, istikrarlı ateşkes rejimi hakkında anlaşmaları ve insani sorunları çözmeleri için ikna etmek gerek. Bunun için BM Güvenlik Konseyinin ilgili kararına dayanan temelimiz var dedi.







#Rusya
#İran
#Suriye
#Türkiye
7 yıl önce