|

Nükleer kıyamete yatırım

ABD Başkanı Trump, nükleer silahların modernize edilmesi ve füze savunma sistemlerinin güçlendirilmesini öngören kararnameyi imzaladı. Başkanlık kararnamesi, ABD ordusunun büyütülmesini ve özel kuvvetler personelinin sayısının artırılmasını da içeriyor. ABD’nin teknoloji devleriyle ünlü Silikon Vadisi’ndeki milyonerler ise yeraltı sığınakları yapmaya başladı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 03:48 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) gerçekleştirdiği ilk ziyarette “Amerikan ordusunun büyütülmesini ve nükleer silahlarının modernize edilmesini” öngören başkanlık kararnamesine imza attı. Trump, ABD'nin yeni Savunma Bakanı James Mattis'in Pentagon'da gerçekleştirilen yemin törenine katıldı. Trump, törenden önce “tank” adı verilen özel odada kuvvet komutanlarıyla bir araya geldi.



SAVAŞA HAZIRLIK


Trump, tören sonrasında aralarında ABD ordusunun büyütülmesi ile ilgili kararnamenin de bulunduğu iki başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararnamenin içeriği resmi olarak açıklanmadı; ancak ABD basınında yer alan bilgilere göre söz konusu kararnamenin, ABD ordusunun büyütülmesi, Amerikan Özel Kuvvetler personelinin sayısının artırılması ve nükleer silahların modernize edilmesini öngördüğü bildirildi.



RAKİPLERE OPERASYON


Kararname, Savunma Bakanlığı'ndan 30 gün içerisinde DEAŞ ile mücadele, eğitim, bakım, mühimmat gibi konularda ordunun hazırlığı ile ilgili bir rapor hazırlanması talimatını da veriyor. Sızdırılan kararnamede, ABD'nin en önemli rakipleri olan Çin ve Rusya'ya karşı nasıl operasyonlar yapacağı konusunda da Pentagon'dan inceleme talep ediyor.


#ABD
#Donald Trump
#Silikon Vadisi
7 yıl önce