|

Nusra Lübnan askerinin infaz görüntüsünü yayınladı

Nusra Cephesi'nin "Bedeli kim ödeyecek" başlığıyla yayınladığı 1 dakika 47 saniyelik görüntüde, karanlıkta bir ağacın yanında oturan Hamiyye'nin öldürülmeden önce Hizbullah'a "Suriye ve Lübnan'daki Sünnilere eziyet etmeyi durdurması" yönünde çağrı yaptığı duyuluyor.

Aa
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Nusra Lübnan askerinin infaz görüntüsünü yayınladı
Nusra Lübnan askerinin infaz görüntüsünü yayınladı

Endişeli ve titrek sesiyle "Bedelini şimdi ben ödüyorum. Hizbullah, Sünnilere yönelik tavrını sürdürmeye devam ederse arkadaşlarımın hepsi ölecek" diyen Hamiyye'nin daha sonra yüzü maskeli biri tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürüldüğü görülüyor.

Arkadaşının cansız bedeninin yanında konuşturulan güvenlik mensubu Ali el-Bezal de ağlayarak "Hizbullah orduyu Lübnan'daki Sünnilere karşı kışkırtmaya devam ederse ben de arkadaşım gibi öldürüleceğim. Ey Hizbuşşeytan, Suriye ve Lübnan'daki Sünnilere yaptığınız eziyetlere son verin. Suriye'den çıkın, gidin İsrail'le savaşın" ifadelerini kullanıyor.

Lübnan halkına "Hizbullah'a haddini bildirin" şeklinde çağrı yapan Bezal, Arsal'daki "Sünni gençlere yönelik uygulamanın devam etmesinin bedelini tüm ordu ödeyecek" şeklinde konuşuyor.

Berzal, Arsal'a komşu olan El-Lebve köyü sakinlerinden de Sünni ve Suriyelilere yönelik saldırılarını durdurmalarını istiyor.

Lübnan ve Hizbullah'ı, 4 gün önce iki taraf arasında "esir askerlere" ilişkin görüşmelerde yaşanan tıkanıklıktan sorumlu tutan ve "bu durumun cezasını ilk olarak Şii asker Muhammed Maruf Hamiyye'nin çekeceği" tehdidinde bulunan Nusra Cephesi, dün ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustosta meydana gelen çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı.

10 yıl önce