|

Rusya'dan Halep açıklaması: Türkiye ile anlaştık

Rusya'dan Halep'e ilişkin "ABD yerine Türkiye ile anlaşmak daha kolay" açıklamasının yapılmasının hemen ardından, Türkiye ile Rusya'nın Halep'te çözüm konusunda anlaştığı belirtildi.

Yeni Şafak
11:59 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya'dan Halep'e ilişkin "ABD yerine Türkiye ile anlaşmak daha kolay" açıklamasının yapılmasının hemen ardından, Türkiye ile Rusya'nın Halep'te çözüm konusunda anlaştığı bildirildi.



Lavrov: Güvenlik garantisi verildi


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, silahlı grupların 2-3 gün içinde doğu Halep'ten tamamen çekileceğini düşündüğünü söyledi.



Moskova'da katıldığı bir programda konuşan Lavrov, "2-3 güne kadar silahlı grupların direnişinin sona ereceğini düşünüyoruz. Bunu reddedenler kendi seçimini yapmış olacak. Onların kendiliğinden şehirden ayrılması için koridorlar oluşturuldu ve güvenlik garantisi verildi." dedi.



Lavrov, "Daha sonra (Halep'ten) ayrılanların yerleşeceği topraklarla uğraşmak gerekecek ancak şu an önemli olan Halep'teki trajediyi sona erdirmek." ifadelerini kullandı.



Halep'ten sivillerin tahliye edilmesi için de koridorlar oluşturulduğunu belirten Lavrov, bu zamana kadar on binlerce sivilin oradan ayrıldığını savundu.



Lavrov, Rusya'nın DEAŞ ve El Nusra dışındaki tüm gruplarla irtibat halinde olduğunu da sözlerine ekledi.



Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğu Halep'teki silahlı grup liderlerinin rejim güçleriyle yaptığı anlaşmayı bozarak sabah saatlerinde çatışmaya yeniden başladığı iddia edildi.















#Rusya
#Türkiye
#ABD
7 yıl önce