|

Rusya’ya 10 günde 4. şok

Önceki gün aracında ölü bulunan Rus enerji devi Rosneft'in ikinci adamı Oleg Erovinkin, uzun süredir ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) hedefindeydi. Rosneft'in başkanı İgor Seçin'in dört senedir yardımcılığını yapan Oleg Erovinkin eski bir istihbaratçıydı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un FETÖ tarafından öldürülmesi, Rus Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Petri Polşikov'un Moskova'daki evinde ölü bulunması, Kızıl Ordu Korosu'nu taşıyan uçağın Karadeniz'e düşmesinin ardından bu kez de Rosneft'in ikinci adamının ölümü Rusya için son 10 günde dördüncü şok oldu.



PUTİN'İN SIR KÜPÜYDÜ


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in göreve geldikten sonra atamasını bizzat yaptığı Erovinkin, 1976'dan beri KGB'ye hizmet etmiş eski bir istihbarat generali olması nedeniyle 'Kremlin sırlarının koruyucusu' olarak biliniyor. Rusya'da istihbarat çemberinde yer alan enerji şirketlerinin ajan kökenli ikinci adamlarından olan Erovinkin'in şüpheli ölümünün doğrudan Putin'e verilen bir mesaj olduğu ve işin arkasında CIA olduğu ileri sürülüyor.


#Rusya
#Rosneft
#Oleg Erovinkin
7 yıl önce