|

Şeyh Maksut’ta 4 birader

Yeni Safak, 6 ayı aşkın süre Halep'te kuşatma altında kalan ve 22 Aralık'ta muhalif bölgeye geçen Kürt Bagazi kardeşlerle cephede konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 04:50 - 25/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Halep Kürtlerinden 4 kardeş, 5 yıldır muhaliflerin safında savaşıyor. Son dönem ağırlıklı olarak Suriye PKK'sı PYD'ye karşı Şeyh Maksut'ta mücadele verdiklerini belirten Bagaziler, “PKK-PYD Kürtleri böldü. Bazı akrabalarımız karşı mevzilerde bize karşı silah kaldırdı. PYD bizi akrabalarımızla karşı karşıya getirdi. PYD Suriye halkına ihanet etti ve işgalcilerle işbirliği yaptı. Bizim safımız ise Müslümanların ve barışın birliğin kardeşliği savunanlar oldu. Biz İslam'ı, hakkı ve kardeşliği, birliği savunanların yanında saf tuttuk” diyor.



HERKES SOKAKLARDAYDI


Savaş öncesi Şeyh Maksut Mahallesi'ne yakın bir noktada ikamet ettiklerini söyleyen kardeşlerden Faruk Bagazi (37), “Biz acı ve zulümle idare edilen bir millettik. Savaş başladı ve ırk farkı gözetmeden topyekûn sokağa indik, Esed bitmek üzere iken bazı odakları satın alma yoluna gitti. PYD işte bu satın alınan yapıların ilki oldu ve zalimle işbirliği yaptılar” dedi. Kardeşleri Şadi, Mahir ve Beşşar adına konuşan Faruk, şunları söyledi: “Bizi içeriden ve dışarıdan kuşatan bir çok güç devrimi bitirmek istedi. İran, Rusya, Hizbullah, PKK hepsi de Esed'e destek verdi. PKK/PYD ABD ile de ortaklığa girerek halkımıza ihanet etti.”



BİRLİK İÇİN İSLAM ESASTIR


“PYD halkımızı sözde Kürdistan yalanı ile aldatıyor. İslam'a düşman ve tüm işgal güçleriyle işbirliği yapan bir örgüt. Suriye Kürtlerinin kaderi diğer milletlerden farklı değil. Biz ancak birlikte durabilirsek kazanırız ve bu birliktelikte İslam esastır. 5 yıldır Esed ve işbirlikçilerine karşı savaşıyoruz. Muhasara sonrası Halep'ten çıkmayı başardık. Birkaç gün içinde Suriye'nin kuzeyine geçeceğiz. DEAŞ mutlaka bitecek ve bizim esas savaşımız PYD ile olacak. Halep büyük bir kayıptı. Bu kaybın en büyük sebepleri arasında DEAŞ ve PYD var. Ancak savaş bitmedi ve biz Halep'ten vazgeçmedik.”



#Şeyh Maksu
#Kürt Bagazi kardeşler
#PKK
#Suriye
7 yıl önce