|

Şüpheli ölüm

Paris’te terör örgütü PKK’nın üst yönetiminden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’ı infaz eden Ömer Güney, Pitie-Salpetriere Hastanesi’nden cezaevine sevk edildiği gün şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Güney, 23 Ocak ve 24 Şubat tarihleri arasında hakim karşısına çıkacaktı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:41 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fransa'nın başkenti Paris'te terör örgütü PKK'nın üst yönetiminden 3 kadını infaz eden Ömer Güney şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'in göbeğinde, etraftaki güvenlik kameralarına rağmen PKK üst yönetiminden Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i öldürmesine rağmen 4 yıldır klinikte tutulan Güney, Pitie-Salpetriere Hastanesi'nden cezaevine sevk edildiği cumartesi sabahı yaşamını yitirdi. Şüpheli ölümü, davayı takip eden avukatlar kamuoyuna duyurdu.



HİÇ YARGILANMAMIŞTI


Siyasi suikastların merkezi sayılabilecek Fransa'da devlet yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Güney'in neden ve nasıl öldüğüne dair herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor. Ömer Güney, PKK'lı yöneticiler Sakine Cansız ve iki arkadaşını nasıl infaz ettiğini itiraf etmesine ve suçu kesinleşmesine rağmen bugüne kadar Fransız adli makamlarınca hiç yargılanmadı. Hatta bu durum Güney'in Fransız istihbaratı DGSE'nin PKK içine sızdırılan bir ajan olduğu tartışmalarını gündeme taşıdı.







6 KAMERA GÖRMEDİ!


İnfaz, Paris'in göbeğinde gerçekleşti. Dünyaca ünlü büyük bir süper market zincirinin ve Nicolas Sarkozy'nin mensubu olduğu partinin genel merkez binası kameralarına rağmen nedense cinayetin işlendiği binaya giriş çıkışlara dair “net" bir görüntü elde edilemedi. Adres yakınındaki 36 kamera görüntüsü ve daha da önemlisi cinayetin işlendiği binayı her açıdan gören ve giriş-çıkışların kayıtlı olduğu 2 farklı kamera görüntüsünün 72 saatlik kayıtları, dış istihbarat servisi DGSE'nin kriminal inceleme ve raporlama bölümüne 15 Ocak'ta gönderilmesine rağmen bir sonuç alınamadı



DAVANIN TEK SANIĞIYDI


BFM haber kanalının sitesinde yer alan ve adli kaynaklara dayandırılan haberde, bir süredir beyninde yaşadığı rahatsızlık yüzünden ağır hasta olan Ömer Güney davanın tek sanığıydı. Paris'te terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Kürt Enformasyon Bürosu'nda 9 Ocak 2013 tarihinde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü. 30 yaşındaki Ömer Güney hakkında “terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava açılmasına karar verilmişti. Paris Savcılığı iki yıllık soruşturma sonrası hazırladığı suç duyurusunda, esas şüpheli olarak gördüğü Ömer Güney'in Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istemişti. Ömer Güney'in duruşmasının gelecek yıl 23 Ocak ve 24 Şubat tarihleri arasında Paris'te yapılması bekleniyordu.


  1. Örgüte istihbarat kefaletiyle girdi
  2. Ömer Güney'in Almanya'da iken PKK ile nasıl bağlantı kurduğunu cinayetin hemen sonrasında Yeni Şafak yazmıştı. Fransa'daki PKK yapılanması içine sızdırılan Güney'in kefili dünyanın her yerinde bilinen çok büyük bir Alman vakfı olmuştu. Hatta Güney adına yapılan bağışın makbuzu üzerinde bu vakfın ismi kamufle edilmiş, Yeni Şafak bu belgeyi yayınlamıştı. Türkiye'de çözüm sürecinin en hareketli ve verimli döneminin yaşandığı 2012-2013 yılları aynı zamanda Türkiye'nin enerji projelerinin ve Kuzey Irak ile önemli işbirliklerinin yapıldığı bir dönemdi. İddiaya göre infaz planı, çözüm sürecini sabote etmeye çalışan FETÖ ve Türkiye'nin enerji projelerini sabote etmeye çalışan Fransa'nın yollarını birleştirdi. Cinayetin hemen akabinde Türk güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatını hedef gösteren FETÖ'nün Güney'e ait olan ses kayıtlarında MİT mensubu olduğu iddia edilen kişinin bizzat Kozanlı Ömer olduğu, Güney'in infaz plan talimatlarını Kozanlı'dan aldığı ortaya çıkmıştı.
#Paris
#PKK
#Ömer Güney
#Sakine Cansız
#Fidan Doğan
#Leyla Şaylemez
7 yıl önce