|

Tahliyeden ilk görüntüler

Halep'ten tahliye edilmek için otobüsleri bekleyen sivillerin görüntüleri ortaya çıktı. Dün akşam varılan ateşkesten sonra bölgeye ulaşan otobüsler sivillerin tahliyesine başladı.

Yeni Şafak
09:51 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yeni Şafak, Türkiye'nin arabuluculuğu ile yeniden sağlanan ateşkes sonrası Halep'ten tahliye edilmek için otobüsleri bekleyen sivillerin görüntüsüne ulaştı.



Sabah 8'de başlayan tahliyeler için ilk otobüsler bölgeye ulaşırken, siviller de bölgeden ayrılmak için hazırlanıyor. 80 bin sivil ve muhaliflerin bulunduğu Doğu Halep'ten ilk otobüsler de harekete geçti. Yaralı ve hastaları taşıyan otobüslerin İdlib'e gelmesi bekleniyor. Türkiye, Doğu Halep'ten İdlib'e gelecek olan siviller için hazırlık yapıyor.





Halep'te varılan ateşkesin ardından yaralıları taşıyan ilk konvoy da harekete geçti. Bölgedeki yaralıları taşımak için ilk etapta 10 ambulans görevlendirildi. Rusya, bölgedeki sivillerin 20 otobüs ile taşınmaya başladığını duyurdu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ateşkes kararından sonra İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüşerek bölgede yaşanan son gelişmeleri ele aldı.














#Halep
#Türkiye
#Tahliye
7 yıl önce