|

Tahliyeler için sıfır noktasında bekleyiş sürüyor

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tahliyeler ile ilgili bölgedeki son durumu aktardı. Yıldırım, "En kısa sürede bu bölgede 1200 çadır kuracağız​. Tahliyeler ile çok sayıda gelecek insanın bu bölgede yaşaması çok zor. Bir kısmı Cerablus'a gönderilebilir" dedi.

Yeni Şafak
12:32 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 12:53 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

İHH Halep'e sıfır noktasında tahliye için beklemede. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tahliyeler ile ilgili bölgedeki son durumu aktardı. İdlib'de Haleplilerin yerleştirileceği bölgenin 1 km gerisinde durumu anlatan Yıldırım, bu sabah başlayacak olan tahliyelerin sorunsuz tamamlanmasını beklediklerini söyledi.



Yıldırım, "En kısa sürede bu bölgede 1200 çadır kuracağız. Yıpranmış çadırlara yerleşiyorlar. Halep'ten çıkacak 100 bin kardeşimiz için Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum.6-7 metrekarelik yamalı çadırlarda yaşamak zorunda kalacaklar. Türkiye'nin yardımları ile çadırları yenilemeyi hedefliyoruz. Bu kadar insanın burada ağırlanması çok zor. Bir kısmı Cerablus'a gidebilir. Bu halkın açık hedef olmaktan kurtarmalıyız" dedi



"Fonlu bağış yapmayalım"


İdlip'te sünger yatak, soba, battaniye, giyecek acil ihtiyaçların başında geliyor. Yıldırım, yapılan bağışların fonlu verilemesini her alanda kullanılması için verilmesi ile çok daha rahat kullanılabileceğini söyledi.



Abluka altında bulunan 85 bin kişinin yanı sıra, evlerinde saklanan yahut korkup tahliye için isimlerini yazdıramayan da var. Onlar da ortaya çıktığında 100 bini aşan sayıda kişinin tahliyesinin tamamlanması zaman alır.







#Halep
#Bülent Yıldırım
7 yıl önce