|

'Tahliyeleri iki günde bitirmek istiyorlar'

Esed rejimi ve İran destekli milislerin saldırısı altında bulunan Halep'teki sivil ve muhaliflerin tahliye işleminin yeniden başlayacağı ifade edildi. Konu ile ilgili açıklama İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede, "İki gün içinde bu tahliyeleri bitirmek gibi bir amaçları var. İnşallah olur, gerçekten çok fazla insan var. Bu insanların iki gün içinde çıkışı zor gibi görünüyor ama umut ediyoruz ki garantör devletler, garantörlüğünü yerine getirir" dedi.

Yeni Şafak
13:02 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 13:10 - 18/12/2016 Pazar
AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede, vakıflarının Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinde, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan vatandaşlara hitap etti.



Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Dede, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatması altında kalan sivillere yönelik tahliyelerin bugün yeniden başlamasını umut ettiklerini söyledi.



Çalışmalar hakkında bilgi veren Dede, şunları kaydetti:



"İki gün içinde bu tahliyeleri bitirmek gibi bir amaçları var. İnşallah olur, gerçekten çok fazla insan var. Bu insanların iki gün içinde çıkışı zor gibi görünüyor ama umut ediyoruz ki garantör devletler, garantörlüğünü yerine getirir."



"2 bin çadır kurmayı hedefliyoruz"

Dede, Halep'ten tahliye edilenlerin hayatları kurtulsa bile sonraki ihtiyaçlarının çok fazla olduğunu vurguladı.



Suriyelilerin yiyecek, kalacak yer, kıyafet, sağlık sorunu gibi sıkıntılar yaşadığını anlatan Dede, "Biz hem çadır hem gıda anlamında bu insanlara orada hizmet vereceğiz. AFAD ile yürüttüğümüz bir çalışma var. Orada yaklaşık 500 dönüm araziye 2 bine yakın çadır kurmayı, bir kamp oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirsek, hiç olmazsa bu kışı rahat atlatabilecekleri bir imkana kavuştururuz." dedi.


#Halep
#Tahliye
#Esed rejimi
7 yıl önce