|

TİKA''dan Arnavutluk''a sağlık desteği

TİKA, Avlonya kentindeki devlet hastanesinin Pediyatri Bölümü ile acil servisin altyapısını yeniledi.

Aa
00:00 - 1/11/2014 Saturday
Güncelleme: 13:29 - 1/11/2014 Saturday
Yeni Şafak
TİKA''dan Arnavutluk''a sağlık desteği
TİKA''dan Arnavutluk''a sağlık desteği

Arnavutluk''un güneyinde bulunan 150 bin nüfuslu Avlonya kentinin tek hastanesi olan Avlonya Devlet Hastanesi'ndeki pediyatri ile acil servisi bölümünün onarımının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık Bakanı İlir Beqya, Türkiye''nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin ve çok sayıda davetliler katıldı.

Tören, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin ve Sosyalist Partisi'nin Avlonya Milletvekili Valentina Leskay açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Bu kapsamda, Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqya, yenilenen pediyatri bölümünü gezerek, burada yatan hasta çocukları ziyaret etti.

Avlonya gibi uzak şehirdeki tek hastanenin pediyatri bölümünün onarılmasının önemini vurgulayan Beqya, "Yaz aylarında turizm döneminden dolayı, özellikle de çocuk hastalıkları bölümü çok kritik durumda oluyor. Dolayısıyla bu yardımdan dolayı TİKA''ya son derece minnettarız. TİKA, özellikle sağlık konusunda her zaman Arnavutluk''un yanında olmuştur" diye konuştu.

Törende konuşan Türkiye''nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu ifade etti.

Sağlık alanındaki işbirliğinin iyi ikili ilişkilerin en iyi göstergesi olduğunu belirten Bayraktar, "TİKA aracılığı ile sağlık konusunda 30 değişik projeye imza attık. Sadece bu sene yedi sağlık projesi gerçekleştirdik. Amacımız, her konuda olduğu gibi, sağlık konusunda da Arnavut halkının, özellikle de Arnavut çocukların yardımcı olmaktır" şeklinde konuştu.

TİKA, Arnavutluk''ta sadece bu sene 60''a yakın proje ile Arnavut halkına her konuda yardımcı olmayı hedefliyor.

9 years ago
default-profile-img