|

Trump’ın gölge danışmanı

ABD’nin kirli savaş ve işgallerinde adı geçen paralı asker ordusu Blackwater’ın kurucusu Erik Prince’in Donal Trump’a gizli danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. ABD’li bir yetkili, Prince’in, Trump’a savunma ve dışişleri bakanlığına adaylar önerdiğini ifşa etti. Katiller ordusunun patronu, perde arkasından Trump’a savunma ve istihbarat alanında tavsiyelerde bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:55 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'nin Irak ve Afganistan işgallerinde onbinlerce sivilin öldürülmesinden sorumlu olan paralı asker ordusu Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in, seçilmiş başkan Donal Trump'a gizli danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. Eski üst düzey ABD'li bir yetkili, The Intercept sitesine yaptığı açıklamalarda, Prince'in, Trump'ı savunma ve dışişleri bakanlığına adaylar önermek de dahil, istihbarat ve savunma ile ilgili konularda danışmanlık yaptığını belirtti. Yetkili, isminin gizli tutulmasını istedi.



YENİ KABİNEDE DOSTLARI VAR


Prince'in eşi Stacy DeLuke, seçim gecesi sosyal medya hesabından, Trump'ın kampanya merkezinden seçim sonuçlarını beklediğini gösteren fotoğraflar paylaşmıştı. Fotoğraflarda Trump ve yardımcısı Mike Pence'in de aileleriyle birlikte orada olduğu görülüyordu. DeLuke, fotoğraflara “Kampanyasında Trump ile yakından çalışan isimler tanıyoruz. Dün akşam seçim sonuçlarını beklerken. Beklemeye değdi!” yazmıştı. Prince'in kardeşi milyarder Betsy DeVos, Trump'ın eğitim bakanlığı için aday, annesi ise Trump'ın seçim kampanyasına yaptığı yüklü bağış miktarlarıyla biliniyor.





SUİKAST TİMİ GÖNDERMEYİ ÖNERDi


Prince, Temmuz ayında, Trump yönetiminde başdanışman olmaya hazırlanan aşırı sağcı Steve Bannon'a, yeni Washington yönetiminin, CIA'in Vietnam Savaşı'nda kullandığı ve suikastçi ölüm timi olarak bilinen Phoenix Programı'nı yeniden hayata geçirmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Prince, bu programla, DEAŞ militanlarının ve örgüte kaynak aktardığı ileri sürülen Ortadoğu'lu milyarderlerin öldürülmesi veya yakalanmasının mümkün olabileceğini iddia etmişti.


#Donal Trump
#Blackwater
7 yıl önce