|

Yunanistan 50 teröristi vermiyor

FETÖ’cü 8 darbeciyi vermeyerek Türkiye’nin büyük tepkisini çeken Yunanistan, örgütlerin üssü konumuna dönüştü. Türkiye’ye karşı terör saldırısı yapan teröristlere kalkan olan Atina yönetimi, son 10 yıl içerisindeki iade taleplerine de olumlu yanıt vermedi. Aralarında PKK ve DHKP-C’li teröristlerin de bulunduğu 50 kişinin iadesi reddedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:53 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde helikopterle kaçan 8 FETÖ üyesini iade etmeyen Yunanistan, FETÖ'yle birlikte PKK, DHKP-C, Hizbullah'a da kalkan oldu. Terör örgütleri ile mücadele kapsamında Yunanistan'da saklanan teröristlerin iadesini talep eden Türkiye, son 10 yılda Atina'dan hiçbir olumlu cevap alamadı.



10 YILDA 50 TERÖRİSTİ İADE ETMEDİ


Adalet Bakanlığı tarafından, Uluslararası Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması kapsamında Yunanistan'dan son 10 yılda 50 terör örgütü mensubu terörist için iade talep edildi. Türkiye'nin terör örgütü mensuplarına ilişkin hiçbir iade başvurusu Yunanistan tarafından kabul edilmedi.



PKK, DHKP-C ve FETÖ'YE KALKAN


Teröristlerin yuvalandığı ülke haline gelen Yunanistan'da içlerinde PKK, FETÖ, DHKPC gibi örgütlerin bulunduğu 50 teröristi vermedi. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan 2007 yılından bu yana Türkiye tarafından yapılan 6 DEV-SOL, 24 DHKP-C, 8 FETÖ, 1 Hizbullah, 1MLKP, 1 PKK ,1 THKP-C , 5 TKP-ML ve 3 diğer örgütlerden olmak üzere toplamda 50 teröristin iadesine ilişkin talepleri kabul ederek ,teröristleri Türkiye'ye iade etmedi.



YUNANİSTAN'A İKİNCİ İADE TALEBİ


Yunanistan son olarak 8 FETÖ üyesinin iade talebini kabul etmedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 8 darbeci hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Adalet Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yazısı üzerine darbecilerin iadesine ilişkin Yunanistan'a ikinci iade dosyası gönderdi.





Yargı suçluyu koruyamaz


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, Yunanistan'ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaçan 8 darbeci askeri Türkiye'ye iade etmeme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.



DARBECİLERİ HİMAYE ETMEYİN


Darbeci askerlerin iade edilmemesi kararını eleştiren Bozdağ, şunları kaydetti: “Teröristleri, katilleri, darbecileri, hainleri, suçluları himaye etmeyi, başbakan dahil kimse, hukuk devleti, yargı bağımsızlığıyla izah edemez. Çünkü gerçek bir hukuk devletinde gerçekte bağımsız yargı, teröristleri, katilleri, darbecileri, hainleri ve suçluları himaye etmez. Aksine bunları adil yargılar ve bunlara hak ettikleri cezayı verir veya bunların yargılanmalarının ve cezalandırılmalarının yolunu açar. Yunan yargısı, hukuk devletlerindeki bağımsız yargının aksine, bunların yargılanmalarının, hak ettikleri cezayı almalarının önünü kapatmıştır.”








#15 Temmuz
#FETÖ
#Yunanistan
7 yıl önce