|

17 milyon öğrenci karne aldı

Türkiye genelinde 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen, bugün yaz tatiline başlıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılının son ders zili, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 13/06/2014 Cuma
Güncelleme: 11:46 - 13/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
17 milyon öğrenci karne aldı
17 milyon öğrenci karne aldı

Yeni eğitim-öğretim yılı ise 15 Eylül 2014'te başlayacak ve 23 Ocak 2015'te ara tatile girilecek. 9 Şubat 2015'te yeniden ders başı yapacak olan öğrenciler, 12 Haziran 2015'te de eğitim-öğretim yılını tamamlayacak.


İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 2013–2014 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın mesajında şu ifadeler bulunuyor;


'Sevgili öğrenciler, değerli öğretmen ve yönetici arkadaşlarım ve saygıdeğer veliler;


Tüm eğitim çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bir eğitim ve öğretim dönemini daha geride bırakmış bulunmaktayız. Bu süreç zarfında çok yoğun emek sarf eden öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden, yol gösteren, bilgisini onlarla paylaşan öğretmenlerimiz ile onlara her türlü imkânı sağlayan velilerimizi yürekten kutluyorum.


Sevgili öğrenciler;


Uzun bir maratonun sonuna geldiğiniz bu günde, göstermiş olduğunuz gayretlerinizin karşılığını en güzel şekilde aldığınıza inanıyorum. Bu emekleriniz karşılığında hak ettiğiniz başarınız, sadece sizleri değil bizleri ve velilerinizi de aynı şekilde mutlu etmiştir. Elde ettiğiniz başarıyı bundan sonraki süreçte de sürdüreceğinize olan inancım tamdır. Sizleri; bilgiyi olduğu gibi kabul eden değil, okuyup araştıran, soran, sorgulayan, düşünen, sahip olduğu bilgilerden yeni bilgiler elde eden, yarınlara güvenle hazırlanan gençler olarak görüyorum. Gözlerinizdeki ışığı gördükçe yarınlarımızın bugünden çok daha güzel olacağına dair inancım bir kat daha artıyor.


Başarıyı yakalamak için çıktığınız bu yolda bazen elde ettiğiniz sonuçlar umduğunuz gibi olmayabilir. Bu sizi asla karamsarlığa sevk etmemeli. Bu durumdan gerekli dersleri çıkarmalı, bundan sonraki süreçte hayal ettiğiniz başarıya ulaşmak azimli ve kararlı bir şekilde yeni bir çalışma dönemine girmelisiniz. Sizler, planlı ve kararlı bir çalışmayla yolunuza devam ettiğiniz müddetçe hiçbir şeyin çok zor olmadığını göreceğinize inanıyorum. Azim ve kararlılığı elden bırakmadığınız müddetçe 'başarılmaz' diye düşündüğünüz birçok şeyi rahatlıkla başardığınızı sizler de göreceksiniz.


2013–2014 eğitim ve öğretim yılını tamamladığımız bu günlerde yorulduğunuzu biliyorum. Bu yorgunluğunuzu dinlenerek, kitap okuyarak, gezerek, eğlenerek, sportif faaliyetlere katılarak, sosyal faaliyetlere zaman ayırarak, yeni mekânlar keşfederek geçirmenizi tavsiye ediyorum. Bu vesileyle bir yılın yorgunluğunu atacak, yeni dostluklar kuracak, bilgi ve kültür hazinenize yeni şeyler katacaksınız. Başta hayat sınavı olmak üzere gireceğiniz tüm sınavlarda başarılar diliyor; hepinizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmesi temennisi ve sevgiyle gözlerinizden öpüyorum.


Değerli öğretmen ve yönetici arkadaşlarım;


Eğitim ve öğretim yılı boyunca eğitimin her kademesinde çocuklarımıza hizmet için büyük emekler sarf ettiniz. Birer eğitim emekçisi olarak öğrencilerimize sadece sınıf içinde ders anlatmakla yetinmediniz. Ulusal, uluslararası birçok proje, organizasyon ile sosyal ve sportif etkinliğe ya doğrudan ev sahipliği yaptınız ya da ortak olarak öğrencilerimizin bilgisine bilgi, kurumlarımızın gücüne güç kattınız. Emeğiniz için, özverili çalışmanız için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal'in 'Öğretmenler! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır.' özdeyişinin ışığında geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için verdiğiniz emek her zaman takdire şayandır.


Öğrencilerimize sadece bilginizi aktarmak, onlara bilgiye giden yolu göstermek asla yeterli olmayacaktır. Sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik duygularını onlara aşılamak, onları bu duyguların sıcaklığı ile yarınlara hazırlama sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır. İnanıyorum ki sizler bu sorumluluğun gereğini en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Dinlenerek, okuyarak, kültür, sanat ve spor faaliyetlerine zaman ayırarak tatilinizi geçirmenizi, başta mesleğimiz olmak üzere ilgilendiğiniz alanlarda kendinizi geliştirmek üzere zaman ayırmanızı, yenilikleri ve yeni uygulamaları takip etmenizi; gelecek eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı ümit ediyorum; hepinize hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum.


Saygıdeğer veliler;


Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız, bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Onlar için ne kadar gayret gösterirsek gösterelim asla yeterli olmayacaktır. Bu uzun eğitim maratonunda öğrencilerimizin yalnız olmadığını, sizlerin her zaman çocuklarımızın yanında olduğunuzu ve ne kadar emek verdiğinizi biliyorum. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları ve en güzel şekilde yarınlara hazırlanması hepimizin temel hedefidir. Sevgili öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim yılı boyunca ellerinden gelen gayreti göstererek yetenekleri ve gayretleri doğrultusunda bir dönemi tamamladılar. Bugün karnelerindeki notlar her ne kadar çok önemli olsa da asıl önemli olan, karşılaştığımız durum ne olursa olsun çocuklarımıza duyduğumuz güveni ve desteği sürdürmektir. Karnelerindeki bazı notlar sizin istediğini şekilde olmayabilir. Fakat bunlar telafisi mümkün olmayan şeyler değildir. Çocuklarımız, sizlerin ve öğretmenlerimizin işbirliği ve doğru yöntemlerin takip edilmesiyle her zaman başarılı olabilirler. Yeter ki sizler çocuklarınıza güvenin ve onların başarılı olabileceğine yürekten inanın. Sizlerin, bu kutlu görevde hep yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim.


2013–2014 eğitim ve öğretim yılını tamamlarken, sevgili öğrencilerimizi, kıymetli meslektaşlarımı, yöneticilerimizi, tüm eğitim çalışanlarımızı ve saygıdeğer velilerimizi kutluyor; iyi bir tatil geçirmenizi dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'

10 yıl önce