|

Açık Lise kayıtları 8 Şubat'a kadar uzatıldı

Çeşitli nedenlerle okuyamayan ve eğitimini dışarıdan tamamlamak isteyenler için 23 Ocak Pazartesi başlatılan Açık Lise kayıtları, 8 Şubat Çarşamba gününe kadar uzatıldı.

00:00 - 6/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 13:00 - 6/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Açık Lise kayıtları 8 Şubat'a kadar uzatıldı
Açık Lise kayıtları 8 Şubat'a kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce 3 Şubat Cuma günü sona eren Açık Lise kayıtları, yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşımda yaşanan problemlerden dolayı Açık Lise kayıtlarını 8 Şubat Çarşamba gününe kadar uzattı. Son güne kaydını yetiştiremeyenler için kayıtlar Türkiye genelindeki tüm Halk Eğitimi Merkezleri'nden yapılmaya devam edecek. Ayrıca İstanbul Fatih ilçesinde faaliyet gösteren Kültürlü Gençlik Derneği de, Açık Lise'ye kayıt yaptırmak isteyenler için ÜCRETSİZ rehberlik hizmeti sunuyor.


KÜLTÜRLÜ GENÇLİK DERNEĞİ'NDEN “AÇIK” DAVET!

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kültürlü Gençlik Derneği Genel Başkanı Bekir Kaplan, “Gelişmiş ve modern bir Türkiye'ye giden yolun eğitimden geçtiğini belirterek, 2001 yılından bu güne kadar Türkiye genelinde yaptığımız kampanyalarla 200 bini İstanbul'da olmak üzere 700 bini aşkın kişi “Açık Lise ve Açık İlköğretim'e” kayıt yaptırdı. Şimdi ise sıra da yine bir “Açık Lise” kayıtları var. Daha fazla kişiyi okumaya çağırıyoruz” dedi.


KİMLER BAŞVURABİLECEK ?

Açık Öğretim Lisesi'ne, ilköğretim veya ortaokul mezunları ile lise ara sınıflardan ayrılan öğrencilerin başvuru yapabileceğini ifade eden Kaplan, “Kültürlü Gençlik Derneği olarak ülkemizin kanayan yarası olan eğitim sorununu gidermek için yaptığımız çalışmalarda, 7 yılda 700 bin insanımızı Açık Öğretim vasıtasıyla eğitimle tanıştırdık. Bu sayının yüzde 59'unun bayan olması ayrıca sevindiricidir. Şimdi ise “Cumhuriyetimizin 100. yılında diplomasız kimse kalmayacak” hedefi ile yüz binlerce insanımızı eğitime kazandıracağız" diye konuştu.


NEDEN KÜLTÜRLÜ GENÇLİK DERNEĞİ ?

Ülke genelinde 4,8 milyon insanın okuma-yazması yok iken, 22 milyon vatandaşın da diploması bulunmuyor. Bu da ülke nüfusunun yüzde 35'ine tekabül ediyor. Bununla birlikte diploma sahibi olmayan insan sayısının fazlalığına bir de yoğun çalışma temposu, hayat mücadelesi eklenince kayıtlar son güne sarkabiliyor hatta kayıt yenileme yapılamıyor. İşte bu noktada devreye İstanbul Fatih ilçesinde faaliyet gösteren Kültürlü Gençlik Derneği giriyor. Kültürlü Gençlik Derneği, çeşitli nedenlerle okuyamayan ve eğitimini yarıda bırakmış vatandaşlar için eğitimlerini tamamlama ve diploma alma konusunda edindiği misyon doğrultusunda ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Kültürlü Gençlik Derneği'nden ücretsiz rehberlik hizmeti almak için (0212) 534 69 69 numaralı telefondan irtibata geçilebilir.


12 yıl önce