|

Amasya Üniversitesi 12 sıra birden yükseldi

Akademik Performansa göre Üniversite Sıralaması Araştırma Laboratuvarı, (University Ranking by Academic Performance/URAP) Türkiye'de bulunan vakıf ve devlet üniversiteleri için 2012 yılı akademik performans sıralamalarını yayınladı.

Cihan
00:00 - 1/02/2013 Cuma
Güncelleme: 18:11 - 1/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
Amasya Üniversitesi 12 sıra birden yükseldi
Amasya Üniversitesi 12 sıra birden yükseldi

Yükseköğretim kurumlarını akademik başarılarını ve sonuçlarını bilimsel metotlar geliştirerek kamuoyu ile paylaşan URAP, Amasya Üniversitesi''nin 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler kategorisinde, 2011 yılında 39''uncu sırada yer alırken, 2012 yılı sonu itibariyle yayınladığı rapora göre 12 basamak yukarı çıkarak 27''nci sıraya yükseldiğini açıkladı.

Diğer taraftan URAP, Amasya Üniversitesi''nin vakıf ve devlet üniversitelerinin tamamını kapsayan tüm kategorilerde ise 2011 yılında 109''uncu sırada iken 2012 yılı sonunda 14 basamak yukarı çıkarak 95''inci sıraya yükseldiğini bildirdi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay yaptığı açıklamada; ''Bu sıralamalar yapılırken, üniversitelerdeki öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, öğretim üyesi başına uluslararası indekslerde yapılan yayın sayısı, yayınlara yapılan atıflar, makalelerin yayınlandığı dergilerin impact faktörü, araştırmacıların farklı kurumlarla yaptığı ortak çalışmalar, yüksek lisans ve doktora öğrenci sayıları gibi pek çok önemli akademik ölçüt dikkate alınmaktadır.

Takdir edileceği üzere, Amasya Üniversitesi son dönemde bilimsel ve akademik çalışmalar anlamında istikrarlı bir şekilde yol almaktadır. Özellikle üniversitemizdeki öğretim üyesi kadromuzdaki artış, yeni yüksek lisans ve doktora programlarımıza alınan onaylar ve buna paralel olarak öğrenci kabulleri ile araştırmacılarımızın yapacakları üst düzey uluslararası çalışmalar, 2013 yılında yapılacak sıralamada daha üst noktalara kısa sürede çıkacağımızın şimdiden ilk işaretlerini vermektedir.'' şeklinde konuştu.

11 yıl önce