|

CÜ'de rektörlük devir teslim töreni

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş görevini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık'a devretti.

Aa
00:00 - 6/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 6/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
CÜ'de rektörlük devir teslim töreni
CÜ'de rektörlük devir teslim töreni

Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinin ardından, Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık, görevini Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Dökmetaş, rektörlük görevinde bulunduğu dönemde üniversitede yapılan çalışmaları anlattı. Rektörlüğü döneminde görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Dökmetaş, rektörlük görevinin zor bir görev olduğunu belirterek, yeni Rektör Kocacık'a görevinde başarılar diledi.

Yeni Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise rektörlük görevini kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile seçim sürecinde desteğini esirgemeyen akademik ve idari personele teşekkür etti. 

Çağın bilgi çağı olduğunu belirten Kocacık, 'Ekonomi bilgiye dayanıyor. Bilgi donanımlı insana dayanıyor. O halde bizim ilk etapta yapmamız gereken şey donanımlı insanlara sahip olmak ve onları yetiştiren bir kurum olmak. Eğer donanımlı insanları yetiştirmeyi başarırsak o zaman hem sorunlarına çözüm getiren hem toplumun da değişimine, gelişimine ışık tutan önemli bir kurum oluruz. Öncelikle amacımız bu' diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Dökmetaş, yeni rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık'a cübbesini giydirerek, başarılar diledi. Kocacık ise Dökmetaş'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti. 

12 yıl önce