|

Eğitim kalitesi arttıkça toplumda huzur artar

Emine Erdoğan, "Eğitimimiz ne kadar yaygınsa, ne kadar kapsayıcıysa, çocuklarımıza sahip olduğumuz değerleri ne kadar sağlam şekilde aktarabilirsek, toplum da o kadar güvende, o kadar huzurlu olur' dedi.

Aa
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:04 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Eğitim kalitesi arttıkça toplumda huzur artar
Eğitim kalitesi arttıkça toplumda huzur artar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına 188 ana sınıfı kazandıran hayırseverlere plaket verilmesi ve 'Hedef 500 ana sınıfı' imza töreni, Ataşehir Radisson Blu Hotel'de yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Emine Erdoğan, TOGEM'in 'Hedef 500' adını verdiği organizasyonda, katılımcılarla aynı heyecanı paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: "İnanıyorum ve umuyorum ki; yardımseverlerimiz yine hayırlı bir yarışın içine girecek, 2015'e ulaşmadan, inşallah 250 anaokulu hedefimiz gerçekleşmiş olacak. Eğitimimiz ne kadar yaygınsa, ne kadar kapsayıcıysa, çocuklarımıza sahip olduğumuz değerleri ne kadar sağlam şekilde aktarabilirsek, toplum da o kadar güvende, o kadar huzurlu olur. Belli bölgelerde, sadece belli çocukların okuyabildiği, belli bölgelerdeki çocukların, eğitim imkanlarından yoksun kaldığı bir ülke, huzurlu ve güvenli bir ülke olamaz. İşte onun için bütün çocuklarımıza ulaşmak zorundayız.'

HAYIRSEVERLERE PLAKET

Daha sonra Emine Erdoğan tarafından TOGEM aracılığıyla çeşitli illere okul ve ana sınıfı kazandıran hayırsever iş adamı Erdoğan Demirören, Ali Ağaoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 188 kişiye teşekkür plaketi verildi.



12 yıl önce