|

Evden e-Etüd dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı e-Eğitim'de yeni bir uygulama başlatıyor. Üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencilerine 'e-Etüd' ile canlı olarak matematik ve kimya dersi verilecek. Samsun, Karaman ve Kırşehir'de başlatılan uygulama, iki hafta içerisinde İstanbul'da da hayata geçirilecek

Fazlı Şahan
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 21:45 - 8/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Evden e-Etüd dönemi
Evden e-Etüd dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), internet üzerinden canlı yayında 12. sınıf öğrencilerinin YGS ve LGS sınavlarına hazırlıklarına destek olmak amacıyla e-Etüd Projesi'ni başlattı. MEB 12 sınıf öğrencilerine 24 Haziran tarihine kadar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 18.00'den 21.00'e kadar matematik ve kimya derslerini canlı olarak internet üzerinden verecek. MEB İşlem Grup Başkanı Volkan Akçay, projeyi ilk olarak Samsun, Karaman, Kırşehir'de pilot olarak hayata geçirdiklerini vurguladı. e-Etüd projesinin iki hafta içinde İstanbul, Niğde ve Artvin'de de uygulanmaya başlanacağını müjdeleyen Akçay, “Proje ilerleyen dönemde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Öğrencilere matematik ve kimya dersleri verilecek” dedi.


CANLI YAYINDA SORU SORACAK

Öğrencilerin “e-Etüd Projesi” ile evinden meyvesini yiyerek YGS ve LGS hazırlık derslerine katılabileceğine işaret eden Akçay, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Akçay, öğrencinin etüt derslerinden yararlanabilmesi için evinde veya başka bir ortamda bilgisayarının bulunmasının yeterli olduğunu belirterek, “e-Etüd sistemine girebilmek için bilgisayar ve internet imkânının yanı sıra öğretmene soru sorabilmek için bir tane kulaklıklı mikrofona, dersleri duyabilmek için de hoparlöre ihtiyaç duyulacak. Kulaklıklı mikrofona sahip olmayan öğrenciler, dersleri takip edebilecek ancak sesli soru yerine sorularını yazılı olarak yöneltecek. Sistem ile bir öğrenci, belirlenen tarih ve saatte, isterse Samsun'daki derse Ankara'dan katılabilecek.Tam anlamıyla sanal ortamda bir ders ortamı kurulacak” şeklinde konuştu.

TABLETE DE UYUMLU

Projenin I-phone ve tablet bilgisayarlara da uyumlu hale getirildiğini dile getiren Başkan Akçay, bu sayede F@TİH projesiyle tablet bilgisayara kavuşan öğrencilerin, projeden daha kolay yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.



12 yıl önce