|

Gökyüzü Eğitim Kurumları Comenius Projesi

00:00 - 28/11/2011 Monday
Güncelleme: 12:54 - 28/11/2011 Monday
Yeni Şafak
Gökyüzü Eğitim Kurumları Comenius Projesi
Gökyüzü Eğitim Kurumları Comenius Projesi

Özel Maltepe Gökyüzü Fen Lisesi, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan “Hayat Boyu Öğrenme/Comenius Programı” kapsamında 2011 yılı Teklif Çağrısına istinaden yapmış oldukları “Gençlerin Eğitiminde Sağlıklı Besin ve Beslenme Alışkanlıkları” (Healthy Food and Eating Habits in Teenagers' Education) adlı projenin ilk toplantısı İstanbul'da 24.10.2011/30.11.2011 tarihleri arasında yapıldı. Romanya'nın koordinatörlüğünde Polonya, Litvanya ve Estonya'dan toplam 26 öğrenci öğretmen ve yöneticileri eşliğinde ilk kez bir araya geldi ve birbirlerini tanıma fırsatı elde ettiler.


Okul Müdürü Nuray BORA tarafından karşılanan grup, ilk olarak Gökyüzü Fen Lisesi'nde ağırlandıktan sonra Gökyüzü Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Adatepe Anaokulu, Maltepe Anaokulu, Özel Maltepe Gökyüzü İlköğretim Okulu, Özel Maltepe Gökyüzü Koleji ve Özel Maltepe Akşam Lisesi Müdürlerini ziyaret ettiler.


Ardından Genel Müdür Yardımcısı Dr Arif Kamil Kırkıç Bey'i ve Okulun kurucusu ve Genel Müdürü Dr. H. Emin Öztürk'ü makamlarında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


Program süresince konu ile ilgili sunumlar, görüşmeler ve çalışmalar yapıldı hem okul içinde hem de okul dışında çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Konuk yönetici, öğretmen ve öğrenciler Maltepe İlçesi Kaymakamı Ahmet Okur ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan'ı makamlarında ziyaret ederek yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, Türk Eğitim Sistemi ile ilgili bilgi aldılar.


Bu genel tanıtımlar sonrasında gruplar sıkı bir çalışma yapıp Ekim ayı için hazırlanması gereken aktiviteleri tamamladılar. İlk olarak proje konusu için logo seçimi yapıldı. Her ülkenin hazırladığı logoların içinden oy çoğunluğu ile Özel Maltepe Gökyüzü Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ergün Demiro'nun hazırladığı logo kabul edildi.


Bu heyecanlı seçimin ardından öğrenciler tarafından sonbahar ayı için hazırlanan menüler ve geleneksel yemek sunumları izlendi, üzerinde konuşuldu. Her ülkenin öğrencileri için yapacağı anket çalışması için yoğun bir çaba harcandı ve bütün sorular tek tek incelendi. Konuk öğretmen ve öğrenciler, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Ayasofya,Yerebatan Sarnıcı ve Taksim gibi İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler. Eğlenceli ve güzel bu geziler sırasında misafirler İstanbul'un çok kültürlü bir şehir olduğunu, hem Doğu hem de Batı kültürünü kaynaştırıp barındırdığını hayretler içinde belirterek ülkemize olan hayranlıklarını dile getirdiler.


29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptali nedeniyle Gökyüzü Eğitim Kurumları konferans salonunda ülkelerle beraber küçük bir kutlama ve sertifika töreni yapıldı. Her ülkeye projeye katılım sertifikası ile okulu ve İstanbul'u hatırlatacak çeşitli hediyeler verildi. Bu programın ardından konuk öğretmen ve yöneticilerle Safir Seyir Terasına gezi ve keyifli bir Boğaz Turu gerçekleştirildi. Üsküdar sahilindeki veda yemeğinde ülkelerle çok yoğun çalışmalarla geçen bir haftanın sonunda öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirlerine ne kadar alıştıkları ve birbirlerini sahiplendikleri görüldü. Konuk ülkeler, ülkemizden ayrılırken yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ve tebriklerini 'Projeyi çok üst seviyeye taşıdınız, elimizden gelenin en iyisini yapmak için çok çalışmamız gerekecek.' cümleleriyle dile getirdiler.


Özel Maltepe Gökyüzü Fen Lisesi olarak düzenlediğimiz ilk toplantının en küçük bir eksiklik ve sıkıntı dahi yaşanmadan başarıyla sona ermesi hepimizi mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Proje kapsamında yapacakları ilk Litvanya ziyaretini büyük bir heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyorlar.

12 years ago